Plaga vírica

Suspenen el torneig de tennis d'Indian Wells pel coronavirus

Els organitzadors del BNP Paribas Open van prendre aquesta decisió després que les autoritats del comtat de Riverside, als EUA, van declarar una emergència de salut pública al confirmar el primer contagi a la zona

torneo-indian-wells

torneo-indian-wells

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els organitzadors del torneig de tennis BNP Paribas Open (Indian Wells), primer Masters 1000 de la temporada i Premier Mandatory, que estava programat començar dimecres, han suspès la competició després que es confirmés un cas de coronavirus a la vall de Coachella (Califòrnia).

El Departament de Salut Pública del Comtat de Riverside va declarar una emergència de salut pública per a les ciutats desèrtiques a 110 milles (177 quilòmetres) a l’est de Los Angeles, inclòs Indian Wells, on s’havia de disputar el torneig durant dues setmanes.

La majoria dels jugadors ja es trobaven entrenant-se a les instal·lacions d’Indian Wells, on la setmana anterior s’havia disputat un torneig Challenger, masculí i femení, i aquest dilluns s’inciava la fase prèvia per a l’accés al quadro gran del primer Masters 1000 de la temporada, en el qual figuraven com a primers caps de sèrie, el número 1 mundial, Novak Djokovic, i Rafael Nadal.

«Estic molt trist per tot el que està passant i espero que se solucioni aviat. Continuem aquí intentant decidir el següent que es juga. Espero que tothom estigui bé», escrivia Nadal a les xarxes socials.

El futur del circuit

La suspensió del torneig, considerat el petit Grran Slam del circuit i en el qual estava prevista la presència de més de mig milió de persones durant els deu dies de competició, deixa els primers dubtes sobre la celebració dels pròxims tornejos, com el Masters 1000 de Miami (previst del 25 a 5 d’abril), en un estat on s’han detectat més casos del virus.

La plaga vírica es podria traslladar a la resta de tornejos que arribaran a Europa amb els Masters 1.000 de MontecarloMadridRoma, a més d’altres tornejos del circuit com l’Open Banc Sabadell de Barcelona, que està previst celebrar del 18 el 26 d’abril.

Interès públic

«Existeix un risc massa gran, en aquest moment, per a la salut pública de l’àrea del comtat de Riverside al realitzar una gran reunió d’aquesta mida», va declarar el doctor David Agus, professor de medicina i enginyeria biomèdica de la Universitat del Sud de Califòrnia, en un comunicat.

L’especialista va destacar que «no és d’interès públic per als aficionats, jugadors i àrees veïnes que aquest torneig continuï. Tots hem d’unir-nos per protegir la comunitat del brot de coronavirus», va remarcar. No es van proporcionar més detalls sobre el cas confirmat de la malaltia.

Notícies relacionades

El director del torneig, Tommy Haas, va informar que els organitzadors estan preparats per jugar l’esdeveniment en diferents dates i exploraran les opcions. A principis de setmana, els organitzadors del torneig van anunciar diverses mesures per protegir els jugadors, els aficionats i el personal en l’esdeveniment.

Així estaven previstos 250 llocs de desinfecció i els jugadors haurien hagut de portar les seves pròpies tovalloles, i hauria hagut una cadira a la part del darrere de les pistes perquè poguessin col·locar-les-hi. S’hauria evitat donar la mà als jugadors i tocar les mascotes. Els aplegapilotes haurien utilitzat guants i no haurien pogut tocar les tovalloles dels jugadors durant els partits, ni manejar les begudes dels tennistes.