Victòria contundent

Carla Suárez certifica la classificació d'Espanya per a la final de la Copa Federació

La jugadora canària ha aconseguit el 3-0 davant de la japonesa Nara, que ha jugat després de la renúncia d'Osaka

52188479 60

52188479 60 / JOSE JORDAN (AFP)

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Espanya serà a la fase final de la Copa Federació que es disputarà del 14 al 19 d’abril a Budapest amb els 12 millors equips del món. Carla Suárez va certificar la victòria davant del Japó a l’eliminatòria que es disputa a La Manxa (Múrcia) al marcar el 3-0 de la trobada després de vèncer la japonesa Kurumi Nara per 6-1 i 6-3.

Naomi Osaka, que era la gran carta del Japó per a aquesta eliminatòria, ha renunciat a jugar després d’haver perdut el primer dia davant de Sara Sorribles (6-0, 6-3). L’ex-número 1 mundial, de 22 anys, campiona de l’Open dels Estats Units (2018) i de l’Open d’Austràlia (2019), s’havia incorporat a l’equip del Japó molt tard i sense adaptació a les pistes de terra. La jugadora ha decidit renunciar a jugar després de la derrota del primer dia i s’ha quedat a la banqueta animant la seva substituta.

Carla Suárez (55 mundial) no ha desaprofitat l’absència d’Osaka, actualment número 10 mundial, per sumar una nova victòria a la Copa Federació igualant les 18 victòries que tenia en aquesta competició Anabel Medina, capitana actual de la Copa Federació. La tennista canària, de 31 anys, que ha anunciat la seva retirada al final d’aquesta temporada, ara tindrà l’oportunitat d’acomiadar-se a Budapest en una competició que estrena format, a l’estil de la nova Copa Davis.

«L’objectiu era ser a Budapest i ho hem aconseguit. Sara va fer un gran partit davant d’Osaka divendres i això ens va animar a totes. Me n’alegro per tot l’equip. L’any passat ja vam fer un gran esforç per pujar al Grup Mundial i aquest any, canviant el format, ens han fet jugar igualment al febrer», ha valorat Carla Suárez

Després de la victòria de Carla Suárez, els dos capitans han decidit jugar únicament el punt de dobles per donar entrades a les seves jugadores suplents, amb victòria de la parella japonesa Shuko Aoyame i Ena Shibahara, que han derrotat Lara Arruabarrena i Aliona Bolsova per 6-2 i 6-3.

Amb les millors

Espanya, vencedora en cinc ocasions de la Copa Federació (1991, 1993, 1994, 1995 i 1998) en la seva època daurada amb Arantxa Sánchez, homenatjada aquest dissabte a la Manga, i Conchita Martínez, serà a Hongria entre els 12 països que competiran per un títol que el tennis espanyol va conquerir per última vegada el 1998 davant de la Suïssa de Martina Hingis (2-3). Amb set equips més vencedors de les eliminatòries que es disputen aquest cap de setmana, Espanya s’ha guanyat la classificació al costat de França i Austràlia, campiona i finalista del 2019, classificades directament igual que la República Txeca, convidada per la Federació Internacional de Tennis, a més d’Hongria, com a país amfitrió.

 La fase final de la Copa Federació es disputarà en una primera tanda de quatre grups de tres equips cadascun, amb dos partits individuals i un de doble. El vencedor de cada grup passarà a les semifinals, que es disputaran en eliminatòria directa per accedir a la final. 

«Som un equip humil, però a Budapest es jugarà sobre terra i en aquesta superfície sempre cal comptar amb Espanya»

Anabel Medina

CAPITANA ESPANYOLA DE COPA FEDERACIÓ

Notícies relacionades

Després de la victòria davant del Japó, Anabel Medina s’ha mostrat satisfeta per l’èxit i valorava amb optimisme, tot i que també prudència, el paper d’Espanya. «A Budapest jugarem sobre terra i en aquesta superfície sempre cal comptar amb Espanya, perquè ens ajuda i afavoreix». Som un equip molt humil i respectem tots els rivals, però fa dos anys i mig que lluitem per l’objectiu i anirem a intentar aconseguir el trofeu; ens deixarem la pell per aconseguir-ho», ha apuntat la capitana espanyola. 

L’absència de Muguruza

Davant de la possibilitat de comptar a la fase final amb Garbiñe Muguruza, recent finalista a l’Open d’Austràlia que va renunciar a jugar a la Manga, la capitana ha preferit ser cauta: «Ara és moment de celebrar una cosa per la qual feia molt temps que lluitàvem i més endavant valorarem altres qüestions. Em quedo amb l’important, que és l’ambient d’equip i treballar amb un objectiu comú. Això s’ha vist reflectit en cada partit».

Temes:

Carla Suárez