Èxit en el torneig

Victoria Jiménez conquista el títol júnior d'Austràlia amb només 14 anys

La tennista andorrana, que entrena a Sitges, ha donat la gran sorpresa contra rivals grans

jmexposito52074782 andorra s victoria jimenez kasintseva kisses the australian 200201123631

jmexposito52074782 andorra s victoria jimenez kasintseva kisses the australian 200201123631 / DAVID GRAY

2
Es llegeix en minuts
Efe

Aquest dissabte l’andorrana Victoria Jiménez s’ha proclamat campiona de l’Open d’Austràlia júnior després de superar a la final la polonesa Weronika Baszak per 5-7, 6-2 i 6-2.  La tennista de 14 anys, filla de l’exjugador Joan Jiménez i que entrena a Sitges, ha donat la gran sorpresa en el torneig per una joventut que no li ha impedit remuntar diversos partits en el seu camí del títol, fins i tot a la final.

«Al principi estava una mica nerviosa pel fet de jugar a la central davant de bastanta gent, però després d’aconseguir el segon set, que ha sigut molt lluitat, m’he deixat anar i he trobat més el meu joc, que m’ha portat fins a la victòria», va afirmar Jiménez, que va destacar la seva actitud tan positiva, que l’ha ajudat a tirar endavant molts partits complicats al llarg del torneig, però que va valorar principalment la figura del seu pare, que sempre hi és per allargar-li una mà. Actualment la tennista també és assessorada per l’excapità de Copa Davis Jordi Arrese.

«Em sento més tranquil·la mirant el meu pare quan passo per un mal moment en un partit, perquè ell m’ajuda molt,» va dir. La tennista esquerrana, de pare andorrà i mare russa, parla cinc idiomes: espanyol, anglès, català, francès i rus; tot i que va admetre que se sent més còmoda parlant el castellà i l’anglès malgrat que està «molt orgullosa de ser d’Andorra». «Espero que hi estiguin molt contents per la victòria. És un honor representar el meu país quan jugo a tennis», va afirmar. 

Conèixer els seus ídols

La jove promesa andorrana també va explicar que no ha pogut conèixer cap dels seus ídols durant aquesta setmana però que, malgrat tot, ha sigut un honor el simple fet de poder veure’ls de tan a prop. «He disfrutat de tot en aquesta gran experiència. He vist pels passadissos NadalDjokovicKyrgiosAnisimova i Muguruza... Tots ells són molt grans per a l’esport», va dir la primera andorrana que guanya un títol de Grand Slam júnior.

Notícies relacionades

També va confirmar que l’esglaó següent serà començar a disputar alguns tornejos del circuit WTA, però «sense cap pressió». «Hauré de competir cada punt perquè són tornejos molt diferents dels que he jugat fins ara. Serà una experiència més, però no vull posar-me cap pressió perquè encara em queden molts», va afirmar.

Finalment, Jiménez va assenyalar Nadal i la txeca Petra Kvitová com les seves principals referències al món del tennis, tot i que va reiterar que el balear és el seu màxim referent. «Kvitova perquè és esquerrana com jo i m’agrada molt com juga, tot i que no ens assemblem en res», va dir després d’unes simpàtiques rialles.