PRIMER GRAND SLAM

Gauff s'acomiada mentre Djokovic i Federer continuen implacables

La tennista de quinze anys cau a vuitens , el serbi segueix fort i el suís suma la seva victòria 101 a l'Open d'Austràlia

coco-gauff

coco-gauff / JOHN DONEGAN (AFP)

3
Es llegeix en minuts
Jaume PUjol-Galceran

El camí de Cori Gauff a l’Open d’Austràlia ha acabat en els vuitens de final. La tennista de 15 anys ha sigut eliminada per la seva compatriota Sofia Kenin, de 21 anys, que per primera vegada arriba als quarts de final en un Grand Slam, després d’imposar-se per 6-7 (5-7), 6-3 i 6-0 aquest diumenge, en què han superat la quarta ronda, Novak Djokovic i Roger Federer, després de guanyar, respectivament l’argentí Diego Schwartzman (6-3, 6-4, 6-4) i l’hongarès Marton Fucsovics (4-6, 6-1, 6-2, 6-2).

Dos dies després d’haver eliminat la campiona de l’any passat, la japonesa Naomi Osaka, les il·lusions de Gauff s’han esvaït a mesura que avançava el partit i Gauff cometia errors no forçats (42). Com li va passar a Wimbledon l’any passat quan es va donar a conèixer al món tennístic o en el passat Open dels Estats Units, on va ser eliminada en aquesta ronda per Simona Halep a Londres i Osaka a Nova York, Gauff també s’ha acomiadat de Melbourne en vuitens de final.

Abraçada i llàgrimes

Kenin (número 15 mundial) és una altra dels joves talents nord-americans que han aparegut en el circuit i, tot i que no tan coneguda com Gauff, l’any passat ja va donar un avís de la seva qualitat a l’eliminar Serena Williams a Roland Garros i guanyar el torneig d’herba de Mallorca. Gauff i Kenin han acabat abraçades a la pista plorant.

Nascuda a Moscou, però formada des de petita a Florida, Kenin s’enfrontarà a la tunisiana Ons Jabeur, de 25 anys i també debutant en últimes rondes de Grand Slam després d’imposar-se a la xinesa Quiang Wang per 7-6 (7-4) i 6-1. Aquesta última jugadora havia donat la sorpresa a la ronda anterior a l’eliminar Serena Williams.

En altres partits de vuitens de final femenins la txeca Petra Kvitová, finalista l’any passat, ha eliminat la grega Maria Sakkari (6-7, 6-3, 6-2) i l’actual número 1 mundial, Ashleigh Barty, ha vençut la nord-americana Alison Riske per 6-3, 1-6 i 6-4

Djokvovic, durant el seu partit contra Diego Schwartzman. / LUKAS COCH (DPA)

Qui no ha permès cap tipus de sorpresa ha sigut Djokovic. El defensor del títol i set vegades campió de l’Open d’Austràlia ha seguit el seu camí implacable desfent-se de Schwartzman. El tennista serbi, que va perdre el seu únic set a la primera ronda contra l’alemany Jan-Lennard Struff (37 mundial) ha arribat a la ronda de quarts d’un Grand Slam per 46a vegada i 11a a Melbourne.

En l’últim partit de la jornada nocturna Federer també ha superat el seu duel contra Fucsovics per sumar la 101 victòria a l’Open d’Austràlia que ha guanyat en sis ocasions, l’última el 2018. L’exnúmero 1 ha patit el primer set, però ha donat la volta al marcador sense donar opcions al seu rival.

Djokovic ara s’enfrontarà al canadenc Milos Raonic (35 mundial) que ha derrotat el croat Marin Cilic per 6-4, 6-3 i 7-5. Cilic, vencedor a la ronda anterior de Roberto Bautista, ha jugat disminuït amb problemes físics a l’esquena i no ha pogut respondre a un Raonic que ha tornat als grans escenaris després de diverses lesions. 

35 ‘aces’

Notícies relacionades

«Contra Djokovic s’haurà de fer alguna cosa més que 35 ‘aces’ (en porta 82 al torneig)», ha dit Raonic, de 29 anys, que ha arribat a la ronda de quarts sense haver cedit un set i eliminant un dels favorits, el grec Stefano Tsitsipas, a la tercera ronda. Raonic també va arribar als quarts de final l’any passat a Melbourne i les semifinals el 2016, quan va accedir a la final de Wimbledon, en la seva millor temporada.

El rival de Federer en quarts de final serà el nord-americà Tennys Sandgren (100 mundial), que tornarà a jugar els quarts de final a Melbourne, com l’any passat, a l’imposar-se a l’italià Fabio Fognini (12 mundial) per 7-6 (5), 7-5, 6-7 (2) i 6-4.