Triomf a Melbourne

Nadal vola per entrar als vuitens de final a Austràlia

El número 1 s'ha imposat a Pablo Carreño en poc més d'una hora i mitja i ha cedit només set jocs

Melbourne (Australia), 25/01/2020.- Rafael Nadal of Spain in action during his third round match against Pablo Carreno Busta of Spain on day six of the Australian Open tennis tournament at Melbourne Park in Melbourne, Australia, 25 January 2020. (Tenis, Abierto, España) EFE/EPA/ROB PREZIOSO AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT EDITORIAL USE ONLY

Melbourne (Australia), 25/01/2020.- Rafael Nadal of Spain in action during his third round match against Pablo Carreno Busta of Spain on day six of the Australian Open tennis tournament at Melbourne Park in Melbourne, Australia, 25 January 2020. (Tenis, Abierto, España) EFE/EPA/ROB PREZIOSO AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT EDITORIAL USE ONLY / ROB PREZIOSO (EFE)

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Un sol brillant, 28 graus de temperatura i bola viva, com li agrada a Rafael Nadal. Les millors condicions. I el número 1 mundial no les va desaprofitar, ja que va volar sobre la central Rod Laver Arena per accedir als vuitens de final de l’Open d’Austràlia amb una exhibició de joc contra Pablo Carreño, a qui es va imposar per 6-1, 6-2 i 6-4.

En 1 hora i 38 minuts, Nadal va esvair els dubtes que podia tenir després dels seus dos primers partits a Melbourne contra el bolivià Hugo Dellin i l’argentí Federico Delbonis. L’estadística de partit no deixava dubtes del canvi de joc de Nadal i Carreño en va pagar les conseqüències. Només 7 errors no forçats, 42 cops guanyadors, un 88% de punts amb el primer servei, d’aquests 9 ‘aces’, i sense cap punt de ‘break’ en contra.

 

«Necessito millorar, és evident», va admetre Nadal després de superar la segona ronda davant de Delbonis. Dos dies després, va complir la seva promesa. «He tornat a jugar al nivell de fa un temps. És un pas endavant molt important», va destacar.

Va ser un partit perfecte des del primer punt en joc en què Nadal va trencar el servei de Carreño per posar la directa i decidir-ho en mitja hora, cedint només un joc. Un més va deixar escapar a la segona mànega, i quatre més en el tercer i definitiu set contra un Carreño que va marxar de la pista sense saber què havia fet malament. El tennista asturià va voler jugar de tu a tu amb Nadal. Li va plantejar un duel valent però es va trobar amb el Nadal de les grans cites.

Martell implacable

El número 1 li aguantava i li guanyava gairebé tots els ral·lis de fons. Si Carreño colpejava dur, Nadal responia amb més força i més precisió. La seva dreta va ser un martell implacable en el paral·lel i en el creuat, igual que amb el revés, especialment el tallat com a recurs tàctic. Amb el servei només va perdre 8 punts en tot el partit i amb la restada li va trencar cinc vegades el servei a l’asturià. Una exhibició.

Nadal s’enfrontarà en la pròxima ronda, dilluns, a l’ídol local Nick Kyrgios, que va sortir victoriós d’una marató a cinc sets i més de 4 hores davant del rus Karen Khatxanov, a qui va derrotar per per 6-2, 7-6 (5), 6-7 (6), 6-7 (7) i 7-6 amb 10-8 en el ‘super tie-break’, estipulat pels organitzadors de l’Open d’Austràlia per decidir un partit en el cinquè set.

Polèmica amb Kyrgios

Davant de la possibilitat d’enfrontar-se a Kyrgios, un rival que sol ser molt crític amb el número 1 i que en el seu anterior partit va fer broma sobre els gestos de Nadal quan fa el servei, no va voler entrar en polèmiques. «Kyrgios és un tennista amb un gran talent i un dels millors serveis del món, és difícil de jugar contra ell i té varietat en tots els sentits. El circuit necessita jugadors com ell, però quan fa altres coses no m’agrada», va comentar sobre el polèmic tennista australià.

Nadal i Kyrgios estan molt igualats en els seus enfrontaments. El número 1 l’ha guanyat en quatre ocasions de les tres que s’han enfrontat. L’última va ser en el passat Wimbledon (6-3, 3-6, 7-6, 7-6) mentre que Kyrgios el va vèncer per última vegada a Acapulco, a principis de l’any passat (2-6, 7-6, 7-6). 

El tennista australià també va reconèixer la grandesa del seu pròxim rival. «És un gran en la història del tennis», va recalcar Kyrgios, que va acabar destrossat després de l’esforç. «Em fa l’efecte que tinc 40 quilos de pes a cada cama», li va dir a Jim Courier, que el va entrevistar a la pista. 

Derrota de Verdasco

Notícies relacionades

Nadal tornarà a ser l’únic representant espanyol en els vuitens de final masculins de l’Open d’Austràlia en què dilluns passat van començar el torneig 12 tennistes espanyols. Fernado Verdasco tampoc podrà acompanyar el mallorquí al ser eliminat per l’alemany Alexander Zverev (setè del món) per 6-2, 6-2 i 6-4.

Els resultats de l’Open d’Austràlia