EL TORNEIG FEMENÍ D'AUSTRÀLIA

Muguruza es desfà amb contundència de Svitolina

La hispanoveneçolana ha dominat l'excampiona del Masters i actual número 5 mundial, que només l'ha deixat guanyar tres jocs

mugurza

mugurza / MANAN VATSYAYANA (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Garbiñe Muguruza ha eliminat Elina Svitolina per 6-1 i 6-2 per avançar als vuitens de final, i no ha donat opcions a la cinquena favorita del torneig. La hispanoveneçolana, que havia començat el torneig amb una molesta grip, s’ha mostrat totalment recuperada.

Agressiva, activa i sòlida, Muguruza ha fet un primer set gairebé perfecte, ja que només ha cedit un joc i ha tingut un 100% d’encert en el primer servei, fet que li ha permès controlar i donar sempre el ritme que volia al partit. En la segona mànega ha continuat el seu domini amb el servei i la restada per trencar el servei de Svitolina per tercera vegada (2-1). La tennista ucraïnesa ha intentat reaccionar apuntant-se un maratonià joc de nou minuts després de salvar tres ‘break points’.

L’esforç de Svitolina no ha sigut suficient. Muguruza ha mantingut la seva solidesa des del fons de la pista i l’agressivitat per tornar a trencar el servei de la ucraïnesa (5-2) i certificar la seva victòria amb el seu servei, en el primer ‘match ball’ i en 67 minuts de joc. 

«He jugat un partit intel·ligent des del primer punt. Tenia moltes ganes de jugar contra ella.  Crec que he tingut un bon pla de joc. I tot va funcionar bastant ràpid per part meva», va valorar Muguruza, que havia perdut les últimes vegades davant de la tennista ucraïnesa Svitolina. «Sabia que podia guanyar-la jugant com avui», ha destacat feliç l’espanyola.  

Bertens, pròxima rival

Notícies relacionades

Muguruza arriba per quarta vegada a la ronda de vuitens de final des que ho va aconseguir per primer cop el 2015 quan va ser eliminada per Serena Williams. La millor classificació de l’espanyola en l’Obert d’Austràlia la va aconseguir el 2017, en què va arribar a quarts. El 2018 va ser l’última vegada que va arribar a vuitens, en què va caure davant de Karolina Pliskova, número 2, aquest dissabte eliminada per la russa Anastasia Pavliutxenkova per 7-6 (4) i 7-6 (3).

La tennista espanyola es creuarà ara amb l’holandesa Kiki Bertens (10 mundial) que va derrotar la kazakh Zarina Diyas (73) per 6-2 i 7-6 (3). També han passat als vuitens de final Simona HalepAngelike KerberAnett KontaveitElise Mertens i Iga Swiatek.