derrota a Melbourne

Bautista cau contra Cilic a Austràlia

El tennista espanyol perd a la tercera ronda després d'un disputat partit resolt en cinc sets

Tennis - Australian Open - Third Round - Melbourne Park, Melbourne, Australia - January 24, 2020 - Spain’s Roberto Bautista Agut in action during the match against Croatia’s Marin Cilic. REUTERS/Kim Hong-Ji / Kim Hong-Ji (REUTERS)

1

Roberto Bautista (9) es va acomiadar de l’Obert d’Austràlia en tercera ronda després de caure davant del croat Marin Cilic per 6(3)-7, 6-4, 6-0, 5-7 i 6-3 en un partit molt ajustat i que va durar quatre hores i deu minuts.

El veterà jugador croat, finalista a Melbourne Park el 2018, es va venjar del castellonenc després que aquest últim s’imposés en el duel que van mantenir l’edició passada a vuitens de final. Bautista no va poder mantenir la consistència que el caracteritza i va cedir 11 jocs consecutius –des del 3-3 de la primera mànega fins al 2-0 del quart assalt– que el van privar d’encarrilar el partit.

Pèrdua de posicions

Malgrat que el croat va demanar assistència mèdica en l’últim tram del quart set, que es va decantar cap al costat de l’espanyol, el campió de l’Obert dels Estats Units el 2011 es va refer per firmar una nova victòria èpica.

La derrota en tercera ronda relegarà el jugador espanyol fins a l’11a posició en la classificació mundial, tot i que podria descendir més posicions en el cas que l’italià Fabio Fognini superi el seu partit davant l’argentí Guido Pella

Després de la derrota va explicar que «ni abans era invencible ni ara és una catàstrofe» en la roda de premsa després del partit. «El seu nivell ha sigut molt bo. He lluitat fins al final i no em queda res més a fer que felicitar-lo», va afegir el tennista castellonenc. Així mateix, va lamentar les oportunitats que va malgastar durant el segon set, quan liderava el marcador per un set a zero, de no tancar cap joc en la restada. «Jo estava jugant molt bé i he tingut dues vegades el 15-40, però se m’ha escapat. Després, amb el 3-0 i servei en el tercer m’he deixat anar», va argumentar.

Gauff continua fent història

La jove tennista nord-americana de 15 anys Coco Gauff va tombar la japonesa i vigent campiona Naomi Osaka en la tercera ronda de l’Obert d’Austràlia després de derrotar-lo per 6-3 i 6-4. La tennista d’Atlanta (Estats Units) va aconseguir la seva revenja personal després que l’asiàtica fos la seva botxí en l’últim Obert dels Estats Units quan es van enfrontar en la mateixa ronda.