Nadal col·loca Espanya a la final de l'ATP Cup contra Sèrbia

04/01/2020 04 January 2020, Australia, Perth: Spanish tennis player Rafael Nadal in action against Georgia’s Nikoloz Basilashvili during day two of the 2020 ATP Cup Group B single’s tennis match at RAC Arena. Photo: Richard Wainwright/AAP/dpa

04/01/2020 04 January 2020, Australia, Perth: Spanish tennis player Rafael Nadal in action against Georgia’s Nikoloz Basilashvili during day two of the 2020 ATP Cup Group B single’s tennis match at RAC Arena. Photo: Richard Wainwright/AAP/dpa / Richard Wainwright/AAP/dpa (Europa Press)

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Rafael Nadal i Roberto Bautista han col·locat Espanya a la final de l’ATP Cup amb prou feines dos mesos després d’haver guanyat la Copa Davis al guanyar els dos individuals a Austràlia. El número 1 mundial ha aconseguit el punt decisiu al vèncer Alex de Miñaur (4-6, 7-5, 6-1) després que Bautista derrotés Nick Kyrgios (6-1, 6-4).

 La nova competició muntada per l’ATP Cup, com a rèplica de la Copa Davis, enfrontarà aquest diumenge (08.30, La 1) Espanya i Sèrbia, que ha derrotat Rússia a la semifinal anterior amb les victòries de  Novak Djokovic contra Daniil Medvedev (6-1, 5-7, 6-4 ), Dusan Lajovic contra Karen Khachanov (7-5 i 7-6 (1)). Una final que permetrà presenciar el duel de números 1 entre Rafael Nadal i Novak Djokovic, un any després de la final de l’Open d’Austràlia que va vèncer el tennista serbi. «Un rival dur, com ho ha sigut avui Austràlia, però que esperem afrontar en les millors condicions», ha afirmat Nadal.  

Sortida complicada

De Miñaur ha sorprès Nadal de sortida per arrabassar-li el servei de sortida a Nadal (1-0) i avançar-se al marcador. Un avantatge que ja no ha deixat escapar per tancar la primera mànega al seu favor en 46 minuts. De Miñaur, molt motivat i concentrat, ha imposat un ritme altíssim de joc, intens i agressiu, convençut de les seves opcions i avalat pels 10.000 aficionats que omplien la central Ken Rosewall de Sydney, on es juga la fase final de l’ATP Cup.

Nadal, que s’ha vist desbordat a la primera mànega, ha aconseguit aguantar el ritme elèctric de De Miñaur  per mantenir la igualtat al marcador  (5-5), contra un rival que semblava incombustible i que a la segona mànega només ha cedit tres punts amb la seva sacada (93% d’encerts amb la primera), fins que, en el moment decisiu i per primera vegada, ha cedit el seu servei i  el set. 

Notícies relacionades

A la tercera mànega, De Miñaur ha perdut la convicció que havia mostrat per la victòria després de cedir la sacada dues vegades (4-0). L’australià ha aconseguit frenar la sagnia trencant la sacada de Nadal en el joc següent, però el número 1 mundial no volia més sorpreses i no l’ha deixat guanyar cap joc més per aconseguir la victòria i la classificació d’Espanya a la final. Nadal es treia així la mala boca que li va suposar la derrota contra David Goffin (6-4, 7-6) en l’anterior eliminatòria davant de Bèlgica. 

De Miñaur, de pare uruguaià i mare espanyola, però nascut a Sydney i nacionalitzat per Austràlia, la federació de la qual el va ajudar econòmicament, ha demostrat sobre la pista el seu caràcter competidor contra un Nadal que l’havia guanyat en les dues ocasions anteriors que s’havien enfrontat. En aquesta ocasió a Nadal li ha costat molt més aconseguir la tercera contra un rival que, als seus 20 anys, ja s’ha consolidat en el circuit, en què ocupa el lloc 18 mundial, i ja va guanyar tres títols l’any passat (SydneyAtlanta i Zuhai). 

Temes:

Rafa Nadal