LES SEMIFINALS DE L'ATP CUP

Un brillant Bautista dona el primer punt a Espanya

El castellonenc s'ha imposat a l'australià Kyrgios en només 71 minuts (6-1 i 6-4)

Sydney (Australia), 10/01/2020.- Roberto Bautista Agut of Spain in action against Kimmer Coppejans of Belgium during their quarter final match on day 8 of the ATP Cup tennis tournament at Ken Rosewall Arena in Sydney, New South Wales, Australia, 10 January 2020. (Tenis, Bélgica, España) EFE/EPA/CRAIG GOLDING AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Sydney (Australia), 10/01/2020.- Roberto Bautista Agut of Spain in action against Kimmer Coppejans of Belgium during their quarter final match on day 8 of the ATP Cup tennis tournament at Ken Rosewall Arena in Sydney, New South Wales, Australia, 10 January 2020. (Tenis, Bélgica, España) EFE/EPA/CRAIG GOLDING AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT / CRAIG GOLDING (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Roberto Bautista ha donat el primer punt a Espanya en les semifinals de l’ATP Cup al vèncer Nick Kyrgios per 6-1 i 6-6-4. El tennista castellonenc no ha donat al polèmic tennista australià sobre la pista del nou estadi Ken Rosewall de Sydney

Bautista ha donat la sorpresa amb una sortida espectacular en què s’ha apuntat el primer set en 29 minuts i només ha cedit un joc contra un Kyrgios que s’ha anat desesperant des que ha cedit la seva sacada (2-0) d’entrada. L’australià no ha pogut fer res davant de la lliçó de tennis del castellonenc (número 10 mundial) que dominava el joc amb autoritat i ha concedit només un error no forçat per 10 de Kyrgios.

A la segona mànega Kyrgios, que va rebre una advertència per trencar la raqueta, desesperat després de cedir el primer set, va millorar el rendiment, especialment amb la sacada, per intentar mantenir el duel amb un Bautista que va mantenir el control en la pista per aguantar i aconseguir trencar la sacada de l’australià per tercera vegada per avançar-se 4-2 i mantenir l’avantatge per tancar la victòria amb el seu servei en 71 minuts. 

«Perfecte», valorava Bautista el seu joc contra Kyrgios amb qui havia perdut en el seu únic anterior enfrontament. El castellonenc tenia clara la fórmula per aconseguir el triomf. «He intentat mantenir la màxima pressió en cada punt», ha dit. I ho ha aconseguit en una actuació brillant.

Notícies relacionades

Sèrbia a la final

Si Espanya passa a la final s’enfrontarà a Sèrbia que s’ha imposat en l’eliminatòria anterior a Rússia gràcies a les victòries de Novak Djokovic contra Daniil Medvedev per 6-1, 5-7 i 6-4 i de Dusan Lajovic contra Karen Khachanov per 7-5 i 7-6 (1). L’exnúmero 1 mundial ha valorat el seu complicat triomf contra un Medvedev que l’ha forçat fins a l’últim punt. «És un dels millors jugadors del món i avui ho ha demostrat. El partit ha sigut molt dur i soc feliç d’haver guanyat», ha afirmat Djokovic.