a semifinals

Èpica victòria de Nadal i Carreño contra Bèlgica

Espanya es classifica per a les semifinals de l'ATP Cup, en què s'enfrontarà a Austràlia

Tennis - ATP Cup - Ken Rosewall Arena, Sydney, Australia - January 10, 2020  Spain’s Rafael Nadal and Pablo Carreno Busta celebrate after winning their Quarter Final doubles match against Belgium’s Sander Gille and Joran Vliegen  REUTERS/Ciro De Luca

Tennis - ATP Cup - Ken Rosewall Arena, Sydney, Australia - January 10, 2020 Spain’s Rafael Nadal and Pablo Carreno Busta celebrate after winning their Quarter Final doubles match against Belgium’s Sander Gille and Joran Vliegen REUTERS/Ciro De Luca / CIRO DE LUCA (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Rafael Nadal i Pablo Carreño han realitzat una remuntada carregada d’èpica davant de Bèlgica per aconseguir el punt definitiu i classificar Espanya per a les semifinals de l’ATP Cup, en què es jugarà el pas a la final amb Austràlia, amfitriona del torneig. La parella espanyola, després de perdre el primer set, va guanyar amb dificultats i al límit de l’esforç els dos jocs següents davant de Sander Gillé i Joran Vliegen per 6-7, 7-5 i 10-7.

El servei dels quatre jugadors va resultar inapel·lable en el primer set. L’hermètica igualtat va perdurar en la mort sobtada del primer assalt fins que els belgues es van fer una miniruptura amb el set iguals que va significar el 9-7 final. El guió no es va trencar en el segon parcial fins que els espanyols van aconseguir el primer joc a la resta del partit amb el 5-5 per firmar el posterior 7-5 que donaria lloc, al seu torn, a la supermort sobtada a deu punts.

Nadal i Carreño també van prendre la davantera en el desempat final i van aconseguir el bitllet per a les semifinals després de dues hores de partit.

Derrota de Nadal en l’individual

Abans, Nadal havia caigut davant el belga David Goffin per 6-4 i 7-6 (3) i l’eliminatòria de quarts de final de la copa ATP va quedar empatada a un després de la primera victòria de Roberto Bautista contra Kimmer Koppejans per un resultat molt més ampli: 6-1 i 6-4.

Notícies relacionades

El tennista mallorquí va acusar el cansament acumulat després de disputar el seu últim partit fa dos dies a Perth, ciutat amb tres hores de diferència horària respecte a Sydney, mentre que el seu rival Goffin va comptar amb un dia de descans i no es va haver de desplaçar ja que va disputar els grups a la mateixa ciutat.

En els enfrontaments previstos a semifinals per als individuals Bautista s’enfrontarà a Nick Kyrgios, mentre que Nadal es veurà les cares amb el jove Álex de Miñaur, el número 1 ‘aussie’.

Temes:

Rafa Nadal