primer Grand Slam

Descartat l'ajornament de l'Obert d'Austràlia pels incendis

L'organització afirma que no hi ha perill per a la salut dels tennistes i que s'han pres totes les mesures i precaucions

Brisbane (Australia), 06/01/2020.- Novak Djokovic of Serbia celebrates after winning the doubles match with partner Viktor Troicki against Edouard Roger-Vasselin and Nicolas Mahut of France during day 4 of the ATP Cup tennis tournament at Pat Rafter Arena in Brisbane, Australia, 06 January 2020. (Tenis, Francia) EFE/EPA/DARREN ENGLAND AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT EDITORIAL USE ONLY

Brisbane (Australia), 06/01/2020.- Novak Djokovic of Serbia celebrates after winning the doubles match with partner Viktor Troicki against Edouard Roger-Vasselin and Nicolas Mahut of France during day 4 of the ATP Cup tennis tournament at Pat Rafter Arena in Brisbane, Australia, 06 January 2020. (Tenis, Francia) EFE/EPA/DARREN ENGLAND AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT EDITORIAL USE ONLY / DARREN ENGLAND (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El fum vinculat als incendis forestals que assolen Austràlia no hauria de portar a un ajornament del primer torneig de Grand Slam de l’any, van anunciar els organitzadors aquest dimarts, que van assegurar que han pres totes les mesures per protegir els jugadors. L’Obert d’Austràlia es jugarà del 20 de gener al 2 de febrer a Melbourne, una ciutat que ha estat envoltada durant diversos dies per un núvol de fum tòxic vinculat als incendis que fuetegen l’est del país.

Novak Djokovic, president del Consell de Jugadors d’ATP i número 2 del món, va demanar als organitzadors de l’Obert diumenge que considerin posposar el torneig si els incendis, que van matar 25 persones, i el fum amenacen la salut dels jugadors. El president de la Federació Australiana (Tennis Australia), Craig Tiley, va dir el dimarts que no ha de considerar aquesta mesura sota cap aspecte. «Segons la informació que tenim en aquest moment, amb les qualificacions que tindran lloc la setmana que ve, el pronòstic és bo. No anticipem demores i hem implementat mesures addicionals per garantir que l’Obert Austràlia pot anar segons el planejat», va afirmar el dirigent.

Sense perill per a la ciutat

Notícies relacionades

Tiley va reconèixer que si bé les imatges dels incendis són pertorbadores, no hi havia perill per als habitants de Melbourne. «Els incendis més pròxims estan a diversos centenars de quilòmetres de la ciutat», va dir, i va remarcar que la salut i la seguretat dels jugadors, el personal i els seguidors eren una prioritat. «Hem dedicat considerables recursos addicionals a l’anàlisi, monitoratge i logística [...] durant tot el torneig», va afegir. «Als recintes hi haurà experts en clima i qualitat de l’aire que analitzaran totes les dades disponibles en viu i avaluaran la qualitat de l’aire a Melbourne Park en temps real», va dir Tiley.

La presència de qualsevol fum tòxic es tractarà de la mateixa manera que la calor o la pluja excepcionals, els àrbitres poden interrompre el partit si el monitoratge atmosfèric indica que és massa perillós continuar. Amb Melbourne Park tenint tres estadis coberts i vuit pistes cobertes, el risc d’un retard en l’horari sembla mínim.