La petició

Nadal i Djokovic, partidaris de fusionar l'ATP Cup i la Copa Davis

«Necessitem una Supercopa del Món del tennis, no dos tornejos per equips», destaquen els dos tennistes

30/12/2019 Rafael Nadal

30/12/2019 Rafael Nadal / Richard Wainwright/AAP/dpa (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

A poques hores d’estrenar l’ATP Cup, Rafael Nadal i Novak Djokovic s’han mostrat partidaris que la nova competició per equips de l’ATP i la Copa Davis es fusionin en un futur pròxim i demanen a l’ATP i la Federació Internacional de Tennis (ITF) que puguin arribar a un acord.

«Necessitem una Supercopa del Món o li com vulgueu dir, no dos tornejos per equips. Ho volem tots i l’ITF i ATP estan negociant per poder tenir aquesta competició el 2022», ha destacat Djokovic, actual president del Comitè de jugadors de l’ATP. El tennista serbi i número 2 mundial, que debutarà en l’ATP Cup aquest divendres, ha destacat que un acord així beneficiaria el tennis. «És dificil per als jugadors ‘top’ disputar dos tornejos similars en només sis setmanes de diferència. Això tampoc ajuda al valor del torneig».

Decebedor

«És una mica decebedor tenir dues copes del món de tennis en un mes. No és el més ideal per al nostre esport», ha valorat Nadal, coincidint amb l’opinió de Djokovic i de molts altres tennistes del circuit. «El tennis mereix una gran competició per equips», ha insistit el número 1 mundial.

Notícies relacionades

L’ITF  i Kosmos, empresa que té els drets d’explotació de la Copa Davis, no veurien malament la possibilitat d’arribar a un acord amb l’ATP en un futur, tot i que això no passarà abans del 2022 i caldrà pactar les condicions econòmiques que beneficiïn les dues parts.

De moment la Copa Davis es tornarà a disputar a la Caja Mágica de Madrid i el novembre, com en la seva primera edició, i hi ha un acord per seguir el 2021.