Tennis

Nadal s'exhibeix a Mubadala

El número 1 mundial s'emporta el títol després d'una dura batalla davant el grec Tsitsipas

jmexposito51468995 tennis   mubadala world tennis championship   abu dhabi inte191221195849

jmexposito51468995 tennis mubadala world tennis championship abu dhabi inte191221195849 / AHMED JADALLAH

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Rafael Nadal s’ha apuntat el seu cinquè títol en la milionària exhibició de Mubadala a l’imposar-se a la final al grec Stefano Tsitsipas per 6-7 (3), 7-5 i 7-6 (3). El número 1 mundial que tornava a la competició després de guanyar la nova Copa Davis tot just fa un mes a Madrid ha anunciat amb aquesta victòria que està en forma per afrontar la nova temporada.

No ho ha tingut fàcil davant un rival que s’ha emportat el primer set i que ha lluitat fins a l’últim moment per amargar-li l’èxit i emportar-se el xec de 250.000 dòlars per al campió, una quantitat a la qual cal afegir els fixos pactats pel tennista mallorquí per anar a Abu Dhabi.  

Tsitsipas, recent campió delMastersi que a les semifinals havia derrotatNovak Djokivic, ha demostrat que és un rival a tenir en compte aquest any. Després de perdre fins a set ‘break points’ Tsitsipas ha aconseguit trencar la seva mala ratxa en el moment més complicat de l’inici del partit. El tennista grec, número 6 mundial, de 21 ños, ha aconseguit la primera ruptura del servei de Nadal a la vuitena oportunitat i quan el número 1 mundial tenia dos ‘set balls’ (40-15) per apuntar-se la primera mànega.

Tsitsipas ha salvat la situació per igualar el marcador 5-5 i forçar el ‘tie-break’ . I el que semblava impossible tot just uns minuts abans, el tennista grec li ha donat la volta al marcador per emportar-se el primer set al desempat per 7-3 i després de 65 minuts. 

A la segona mànega Nadal i Tsitsipas han mantingut la igualtat fins al 4-4, moment en què el tennista grec ha malgastat dos ‘break points’ per trencar el servei del mallorquí. Nadal ha evitat la situació i, en el següent servei de Tsitsipas, l’hi ha trencat per apuntar-se el segon set. La desesperació del grec li ha costat un ‘warning’ quan ha trencat una de les seves raquetes contra la cadira després de perdre el primer joc del tercer set, després de deixar escapar uns altres dos ‘break points’. 

Més de tres hores de lluita

El número u mundial, tot i que visiblement cansat, ha aconseguit trencar el servei del grec (4-2) per prendre un avantatge que semblava definitiu per a tothom menys per a Tsitsipas. El grec ha recuperat el ‘break’ (4-4) per mantenir el pols fins a un ‘tie-break’ decisiu, en un partit que en res s’assemblava a una exhibició.  Nadal s’ha avançat 4-1 i ja només ha cedit dos punts més abans d’aconseguir la victòria, després de 3 hores i 15 minuts de batalla. 

Notícies relacionades

«Acabar l’any així així és fantàstic. Què puc dir del partit d’avui... tres hores. És un repte enfrontar-se a Stefanos, un gran jugador, elèctric, al qual desitjo el millor per a la temporada», ha declarat el número 1 mundial que tornarà aquests dies a Manacor per celebrar les vacances de Nadal amb la seva família, abans de marxar cap a Austràlia per disputar la nova Copa ATP per equips, que comença el 3 de gener i en la qual serà el líder de l’equip espanyol al costat de Roberto BautistaFeliciano López,Albert Ramos i Marc López.

En el partit pel tercer lloc Novak Djokovic s’ha imposat a Karen Khatxanov per 7-6 i 6-3 i la final d’exhibició femenina Maria Xarapova, actualment 136 mundial,  ha derrotat l’australiana Ajla Tomljanovic, 51 mundial,  per 6-4 i 7-5. 

Temes:

Rafa Nadal