estrena d'altura

Nadal obre la temporada en la milionària exhibició de Mubadala

El número 1 participarà en el torneig d'Abu Dhabi junt amb Novak Djokovic

nadal

nadal / GLYN KIRK (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Només 25 dies després d’haver conquerit la nova Copa Davis a Madrid,Rafael Nadal  inicia aquest divendres la temporada 2020 en la milionària exhibició de Mubadala, a Abu Dhabi, en la qual s’enfrontarà en semifinals al rus Karén Khatxànov, que aquest dijous ha derrotat el sud-coreà Hyeong Chung (7-6, 6-4). El número 1 mundial haurà de tenir com a rival en la final el serbi Novak Djokovic, que també participarà en la competició i que en semifinals s’enfrontarà al grec Stefano Tsitsipas, campió de la Copa Masters al novembre a Londresque s’ha imposat al també rus Andrei Rublev (6-3, 6-4).

 

Khatxànov i Rublev havien sigut convidats a última hora per la baixa del rus Daniïl Medvédev i el francès Gael Monfils, el primer amb uns problemes de maluc i el segon per una malaltia muscular. Nadal ha guanyat aquest torneig d’exhibició en quatre anteriors ocasions i Djokovic va ser l’últim campió en l’edició passada.

Un xec de 2,5 milions

«Serà una excel·lent manera de començar la temporada. Sempre he sentit que aquest torneig millorava any rere any i no serà una excepció», ha valorat Nadal, que, després de Mubadala, té previst tornar a Manacor per passar les festes nadalenques amb la seva família i marxar, posteriorment, a Perth per participar en la nova Copa ATP per equips que comença el 3 de gener i serà l’avantsala de l’Obert d’Austràlia. Nadal i Djokovic han rebut per la seva participació un sucós xec superior als 2,5 milions d’euros. A Mubadala també disputaran una exhibició femenina la russa Maria Xaràpova i l’australiana Alja Tomljanovic. 

Notícies relacionades

Nadal tindrà com a companys de l’equip espanyol en la Copa ATPRoberto BautistaPablo CarreñoFeliciano LópezAlbert Ramos i Marc López, capitanejats per Francis Roig.

Aquesta primera edició de la Copa ATP es disputarà del 3 al 12 de gener a les ciutats australianes de Brisbane, Perth i Sydney, i repartirà 15 milions de dòlars en premis i un màxim de 750 punts per a la classificació ATP per al campió individual i 250 punts per als doblistes. Espanya figura en el Grup B i jugarà a Perth, al costat dels equips del JapóGeòrgia i l’Uruguai.