decisió oficial

Carla Suárez anuncia la seva retirada al final del 2020

«El cor m'ho demanava, als 31 anys sento que tinc altres prioritats en la meva vida», assegura la tennista canària

zentauroepp48956952 tennis   wimbledon   all england lawn tennis and croquet clu190706133414

zentauroepp48956952 tennis wimbledon all england lawn tennis and croquet clu190706133414 / CARL RECINE

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

La carrera de Carla Suárez com a jugadora professional té data de caducitat. La tennista canària ha anunciat aquest dimarts que la temporada 2020 serà l’última que jugui en el circuit. «És molt simple, l’any que ve serà l’últim. Més senzill i més clar, impossible».

Als seus 31 anys (Las Palmas, 1988), classificada al lloc 55 del món, Carla Suárez pensa que és el moment de deixar-ho després de 12 temporades al màxim nivell. «Ha sigut una decisió molt meditada des de fa temps, no un rampell. Sento que tinc altres prioritats en la meva vida i vull estar amb la meva família a Gran Canària. He passat la meitat de la meva vida fora i crec que he complert els objectius que em vaig marcar quan vaig arribar a Barcelona amb 18 anys. Vull estar amb la meva família. El cor m’ho demanava», ha explicat al Club Tennis Barcino, el club de tota la seva vida.

Carla Suárez ha anunciat la seva decisió amb un any d’antelació perquè «vol disfrutar» amb tranquil·litat de la que serà la seva última temporada. «Acaba una etapa, però aquest any aspiro a tot. Crec que encara tinc tennis per fer-ho al màxim nivell», va assegurar.

Tornar al ‘top ten’

El seu objectiu en aquest últim curs serà «ser ‘top ten’, a més de «donar prioritat als Grand Slams, poder ser als Jocs de Tòquio i guanyar algun torneig més» ha recalcat la tennista canària, que nega que la retirada li produeixi «cap vertigen especial». «Està assumit i molt clar des de fa temps. Hi ha altres projectes i serà una nova etapa. El tennis m’ha donat molt més del que podia esperar».

Des que Carla Suárez va arribar per primera vegada als quarts de final a Roland Garros 2008 la seva carrera ha sigut d’una gran regularitat, tot i que el seu primer títol no va arribar fins al 2014 a Portugal. Entre les seves victòries més destacades, la tennista canària assenyalava «el títol de Doha»(2016) i «el ‘top ten’» que va aconseguir després d’assolir la final en el Premier de Miami (2015), quan també va ser finalista a  Roma Anvers.

Les millors sensacions

Carla Suárez continuarà l’última temporada amb el seu entrenador Marc Casabó, que valorava positivament la decisió de la seva pupil·la. «No ha tingut un gran any. Les lesions l’han impedit jugar al seu millor nivell en moments puntuals de la temporada com ara el Roland Garros i el US Open. Ella ho ha valorat molt i té ganes d’acomiadar-se amb les millors sensacions. Està en condicions de fer-ho. Cada partit i cada torneig del 2020 serà un regal per a nosaltres», destacava el tècnic català. 

Notícies relacionades

«La decisió és molt personal, però, per com de bé juga a tennis, és una pena que no la puguem continuar disfrutant en una pista, assegurava Anabel Medina, capitana de l’equip espanyol de Copa Federació, que va voler estar al costat de Carla Suárez «com a amiga, més que com a capitana».  

 «Mai havia imaginat que aquesta nena que jugava a tennis i amb 12 anys va guanyar el campionat d’Espanya aleví arribés fins on ha arribat. Estic satisfeta per l’aconseguit, però, si trobo a faltar alguna cosa, serà la sensació de saber el que és guanyar un Grand Slam».

Temes:

Carla Suárez