QUARTS DE FINAL DE LA COPA DAVIS

Una altra exhibició de Nadal condueix Espanya a semifinals

L'equip liderat pel mallorquí s'enfrontarà a la Gran Bretanya després de guanyar en el punt de dobles l'Argentina

51038722 60

51038722 60 / Manu Fernandez (AP)

3
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Gràcies a un altre acompliment incommensurable de Nadal, aquest dissabte a la tardaEspanya jugarà la semifinal de la Copa Davis després de superar l’Argentina en un agònic partit resolt en el tercer set. Insuperable a la xarxa i sòlid en el servei, Granollers va ser el complement ideal per guanyar i provocar que s’agitessin de ràbia unes samarretes ‘albicelestes’ a la grada amb el 10 de Messi, però el geni sobrenatural del tennis es diu Rafa Nadal. «Ha sigut un dia dur, però quan estàs en aquesta situació és el que toca fer»,va afirmar el número u del món entre el cansament i la satisfacció. «No hi ha temps de disfrutar, només de descansar»,va dir.

Després del respectuós minut de silenci que es va guardar per la mort de Ximo Bautista, causa de la baixa de Roberto per a un partit que Pablo Carreñova afrontar amb una energia desbordant. «Aquesta victòria va per al Roberto», va voler reflectir un Nadal molt afectat abans de tancar la compareixença. L’asturià va demostrar d’inici ser superior a Pella des del fons de la pista, però l’argentí no va baixar la intensitat en cap moment i va aprofitar cada buit que va trobar en el joc d’un Carreño que es va anar diluint fins a acabar desfigurat (6-7, 7-6, 6-1).

Els nervis de Carreño

El primer partit de l’eliminatòria va ser molt igualat, amb tensió i animositat creixent en el públic. Espanya es va apuntar el primer set en el desempat (Carreño ho va celebrar com si fos la victòria final), va perdre de la mateixa forma en el segon i, ja per sobre de les dues hores de partit, l’asturià va acabar subjugat fins al 6-1 del set definitiu del tercer set. «Els nervis m’han jugat una mala passada, he enganxat una fluixera física pels nervis»,va dir l’asturià.

La pista es va anar poblant d’aficionats espanyols amb el pas dels jocs i, en els moments decisius del partit de Carreño, ja estava plena i immiscida al màxim en el joc, com ho va estar l’animació i la banqueta argentines des de l’inici, una simbiosi musical que va contribuir transcendentalment a generar el primer gran ambient del torneig a Madrid.

El cicló Nadal

Rafa Nadal havia abandonat la pista a l’inici del primer partit, com si ja sabés que havia de fomentar la seva concentració per remuntar una altra eliminatòria per a Espanya. El número u espanyol va sortir a la pista en el segon torn, va desplegar un joc incommensurable i va resoldre el duel contra Diego Schwartzman en menys d’una hora (6-1, 6-2) per empatar i portar una altra eliminatòria espanyola al duel de dobles.

Doble decisiu

L’elecció del capità Sergi Bruguera per al punt decisiu va tornar a ser la parella Rafa Nadal - Marcel Granollers, i el duel de dobles va tornar a ser una oda a la igualtat que va rebentar Nadal en el primer set amb un cop superb, encara en els primers jocs, per encaminar un set que va tancar l’equip espanyol en 6-4. 

Els argentins Leo Mayer i Machi González van reaccionar, van iniciar el segon parcial amb una ruptura de servei espanyol i van portar el partit al set definitiu.

Notícies relacionades

La tensió es palpava a la pista central de la Caixa Màgica, però la parella espanyola va arrencar el parcial plena d’intensitat i confiança, va trencar el servei argentí en la primera ocasió que va tenir, va mantenir l’avantatge a base de raça i va acabar imposant-se (6-4, 3-6 i 6-3 en gairebé dues hores i mitja) gràcies al remei natural Nadal, que resol tots els mals. 

El rival d’Espanya en semifinals, aquest dissabte no abans de les 17.30 hores, serà una immensa Gran Bretanya que va aconseguir el triomf més sòlid dels quarts de final amb un contundent 2-0 contra Alemanya.