LA COPA MASTERS DE TENNIS

Djokovic i Federer s'enfrontaran per una plaça en les semifinals a Londres

El tennista serbi va caure en un duríssim partit davant de Thiem, mentre que el suís es va imposar fàcilment a Berretini

djokovic

djokovic / GLYN KIRK (AFP)

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-galceran

Novak Djokovic i Roger Federer es jugaran les seves opcions de classificar-se per a les semifinals de la Copa dels Mestres després que el tennista serbi caigués aquest dimarts davant de Dominic Thiem en un espectacular partit en què l’austríac es va assegurar entrar en les semifinals per primera vegada en quatre participacions després d’imposar-se per 6-7 (5-7), 6-3 i 7-6 (7-5), mentre que el suís derrotava hores abans l’italià   Matteo Berrettini per 7-6 (7-2) i 6-3.

L’ex número 1 mundial i sis vegades campió del Masters i l’actual número 2 mundial, cinc vegades guanyador del torneig també, es jugaran seguir a Londres en una repetició de la final de Wimbledon de fa uns mesos, en la qual Djokovic es va imposar aixecant dos ‘match ball’ en contra en el cinquè set. 

Dues hores i 47 minuts va durar la batalla entre Djokovic i Thiem. Un duel espectacular que va mantenir en suspens els 17.000 aficionats que omplien l’O2 Arena de Londres. El tennista austríac, de 26 anys i número 5 mundial, ja havia sorprès el primer diaFederer  (7-5, 7-5) i aquest dimarts ho ha fet davant d’un Djokovic que manté un pols amb Rafael Nadal pel número 1 mundial. Avui el número 1 mundial es jugarà davant del rus Daniïl Medvédev (15.00 hores, Movistar) les seves opcions de continuar viu en el torneig.  Nadal necessita la victòria després d’haver caigut dilluns davant l’alemany Alexander Zverev.

50 cops guanyadors

El tennista serbi s’ha trobat un mur a l’altre costat de la xarxa. No només això. Thiem ha desplegat un joc espectacular sobre la pista blava amb 50 cops guanyadors i una precisió mil·limètrica en els seus cops especialment amb el revés. Djokovic ja ha patit per apuntar-se la primera mànega en el ‘tie-break’. Thiem ha seguit impertèrrit en el segon set que s’ha apuntat amb claredat cedint només tres jocs per avançar-se en el tercer i definitiu 2-0.

Djokovic no s’ha rendit fins a forçar el ‘tie-break’ després que Thiem malgastés la seva primera oportunitat de decidir el partit amb 6-5 i tregui. No s’ha arrugat Thiem tampoc quan en el ‘tie-break’ Djokovic s’ha avançat 3-0. L’austríac ha apostat pel risc. Ha jugat cada bola a tot o res i li ha donat la volta al marcador fins a celebrar la victòria.  

«El que ha fet Thiem avui ha sigut fora del normal»

Novak Djokovic

Número 2 mundial

«Ha sigut increïble. El que ha fet avui Thiem ha sigut fora del normal. Sé que pot jugar a un alt nivell, però això d’avui ha sigut fenomenal. Havia de lluitar i ho he fet. Estic orgullós d’haver remuntat des del 5-6, quan servia per guanyar el partit», va explicar Djokovic. «No crec que hagi viscut gaires partits en la meva carrera en què un tennista es juga cada punt d’aquesta manera. Ha sigut increïble en molts aspectes, com rebentava la bola tan forta com podia. El seu nivell ha sigut altíssim. No hi ha gaire més que es pugui dir», va afegir el serbi.

La victòria de Federer li permet consolidar-se al seu lloc com a número 3 mundial amb 685 punts d’avantatge sobre el rus Daniïl Medvédev, que aquest dimecres s’enfrontarà a Rafael Nadal (15.00 hores, Movistar) en un partit en què l’actual número 1 mundial també ha de guanyar per tenir opcions de continuar optant a les semifinals del Masters. A Federer li va costar guanyar el primer set davant d’un Berrettini que li va plantar cara i va forçar el ‘tie-break’ després de salvar un ‘break point’ amb 6-5 per al tennista suís que a Wimbledon l’havia derrotat per 6-1, 6-2 i 6-2.

Eficàcia amb el servei

Notícies relacionades

En el segon set, Berretini va cedir la seva sacada molt aviat i Federer no va desaprofitar l’oportunitat per aconseguir la seva primera victòria en l’O2 Arena en una hora i 18 minuts. El romà va cedir la seva sacada de bon començament i Federer, que va guanyar prop d’un 80% de punts amb el primer servei, va accelerar cap al triomf.

L’any passat Federer també va perdre el seu partit inicial amb el japonès Kei Nishikori i va acabar accedint a les semifinals del torneig després de guanyar els dos següents partits davant de Thiem i el sud-africà Anderson, però va ser eliminat per l’alemany Alexander Zverev, que seria el campió del torneig.