LES NITTO FINALS ATP

Djokovic inicia amb força la batalla amb Nadal pel número 1

El tennista serbi guanya el seu primer partit davant de l'italià Matteo Berretini en poc més d'una hora (6-2, 6-1)

jmexposito50837055 serbia s novak djokovic gestures during his men s singles ro191110163317

jmexposito50837055 serbia s novak djokovic gestures during his men s singles ro191110163317 / ADRIAN DENNIS

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Novak Djokovic ha inaugurat la 50a edició del Masters amb una contundent victòria davant de l’italià Matteo Berretini per 6-2 i 6-1. En poc més de 63 minuts el tennista serbi ha mostrat una gran solidesa de joc i ambició en la seva lluita pel  número 1 mundial amb Rafael Nadal que debutarà en el torneig aquest dilluns davant de l’alemany Alexander Zverev (21.00 hores, Movistar). 

El fins fa una setmana exnúmero 1 mundial ha donat poques opcions a BerretiniDjokovic ha entrat a la pista del O2 Arena de Londres molt concentrat per impedir qualsevol sorpresa davant d’un rival que aquesta temporada havia assolit les semifinals del Obert dels EUA (va perdre amb Nadal), la final de Viena (va caure amb Thiem) fa dues setmanes  i ha guanyat els títols de Stuttgart Budapest

Djokovic ha trencat la igualtat inicial al marcador del partit (2-2) per fer el primer ‘break’ en el sisè joc (4-2) i ha guanyat d’una tirada vuit jocs jocs fins que Berretini li ha aconseguit fer el primer ‘break’, ja en el segon set i amb 4-0 en contra. Djokovic no ha baixat en la seva pressió per certificar la victòria i sumar els primers 200 punts en la seva lluita per ser al final de la temporada el número 1 mundial per cinquena vegada en la seva carrera en el pols que manté amb Nadal, que el superava abans de jugar en 640 punts.  

Primer italià des de 1978

«És genial tornar a Londres i guanyar així. Al prinicipi em costava llegir la seva sacada, però he jugat molt sòlid», va analitzar Djokovic. «Per a Berretini era el seu primer partit en el Masters i sabia que podia estar nerviós», va valorar.

Berretini és el primer italià que arriba a jugar el torneig dels vuit millors de l’any des que ho va aconseguir Corrado Barazzuti el 1978. El tennis italià, després d’uns anys de sequera, té en el jove tennista italià, de 23 anys; a més d’a Fabio Fognini (número 12 mundial), a un altre jugador que porta un ascens meteòric com Jannik Siner, que dissabte va guanyar a Milà les Finals ‘Next Gen’ al derrotar l’australià Alex de Miñaur (4-2, 4-1, 4-2). El jove tennista italià, de 18 anys, és una de les grans revelacions de la temporada, en la qual n’ha saltat del lloc 500 del món al 96 de l’ATP. 

Torn per a Nadal

Notícies relacionades

Aquest dilluns li tocarà el torn a Rafael Nadal, que sembla estar recuperat dels seus problemes d’abdominals per enfrontar-se a l’alemany Alexander Zverev, defensor del títol i número 7 mundial. El tennista mallorquí ha estat provant el servei durant l’entrenament d’aquest diumenge i no ha notat molèsties físiques. «Ha estat bé, però hem de ser prudents», ha admès Carlos Moyà, el seu entrenador.

Nadal debutarà en la sessió de nit (21.00 hores Movistar) amb la confiança d’haver guanyatZverev  en les cinc anteriors ocasions en què s’han enfrontat en el circuit.