MASTERS 1.000 DE PARÍS

Nadal es desfà de Wawrinka i passa a quarts de final

El manacorí guanya el suís en dos sets (6-4 i 6-4) i s'apunta la victòria número 50 de la temporada

rpaniagua50679883 paris  france   31 10 2019   rafael nadal of spain celebrate191031220032

rpaniagua50679883 paris france 31 10 2019 rafael nadal of spain celebrate191031220032 / YOAN VALAT

1
Es llegeix en minuts
EFE

Rafa Nadal va aconseguir aquest dijous en el Màsters 1.000 de París la seva victòria número 50 de la temporada, contra el suís Stan Wawrinka (6-4 i 6-4 en 1 hora i 27 minuts), cosa que el va situar en quarts de final del torneig, ronda en què es mesurarà contra el francès Jo-Wilfried Tsonga.

El mallorquí no va baixar el pistó, ja que s’està mostrant a un nivell elevat en un dels pocs tornejos que falta a les seves vitrines i en què, en cas de victòria final, s’asseguraria acabar l’any com a número 1 del món. Passi el que passi, dilluns que ve li arrabassarà el tron del rànquing al serbi Novak Djokovic, que també va sumar aquest dijous el seu triomf 50 de l’any, igual que el grec Stéfanos Tsitsipas. Amb aquesta victòria, el manacorí només ha perdut un dels seus últims 30 partits, la semifinal de Wimbledon contra el suís Roger Federer, i encadena 13 triomfs consecutius.

Més irregular amb el seu servei que en el seu debut a París contra el francès AdrianMannarino, Nadal es va mostrar sòlid i va anar de menys a més. Va concedir dues boles de ruptura al suís en el primer set, però quan planava el perill, va aparèixer la seva millor versió. Wawrinka, també molt segur amb la seva sacada, es va relaxar en el tercer joc de la primera mànega i allà no va perdonar l’espanyol, que va conservar aquest avantatge.

Més igualtat

La segona mànega va ser més igualada, sense que cap dels dos sotgés la sacada del rival, fins que en el novè Nadal va trencar la sacada de Wawrinka i, en el següent, va sacar per guanyar.

Notícies relacionades

L’espanyol, que només ha guanyat dos tornejos sota sostre en tota la seva carrera (un d’ells sobre terra batuda), sembla haver acomodat el seu joc a aquest tipus de pistes.

Contra Tsonga tindrà un rival que no disputava els quarts d’un Màsters 1.000 des de feia tres anys, però que comptarà amb el factor del públic al seu favor. El francès, que ha jugat 27 vegades uns quarts de final d’aquest tipus de tornejos, va remuntar contra l’alemany Jan-Lennard Stuff, 2-6, 6-4 i 7-6, després de salvar dues boles de partit.

Temes:

Rafa Nadal