presentació oficial

Ferrer: «Nadal és únic i l'hem de disfrutar»

L'extennista compta amb el campió mallorquí en la pròxima edició del Barcelona Open Banc, del qual serà director en substitució d'Albert Costa

ferrer

ferrer

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

«Serà un nou repte. Surto de la meva zona de confort per posar-me a l’altre costat», ha destacat David Ferrer en la seva presentació oficial com a nou director del Barcelona Open Banc Sabadell en substitució d’Albert Costa. El tennista alacantí, que es va retirar del circuit aquest any, serà el nou responsable de la direcció esportiva del torneig català en la 68a edició que es disputarà del 18 al 26 d’abril del 2020.

Ferrer només ha firmat per un any, tot i que els organitzadors li oferien un contracte més llarg. «Vull veure com funciona. Provar-me a mi mateix aquest any i m’encantaria seguir molt més temps, però crec que era el més honest. Per a mi és una prova que començo de zero. Vull anar pas a pas des d’avui mateix», feliç per l’oportunitat.  «Vull el millor per a aquest torneig. Per mi, per història, un dels quatre millors del món sobre terra junt amb Roland Garros, Montecarlo i Roma. Emocionalment hi estic molt unit», ha afegit el tennista, de 37 anys, guanyador de 27 títols ATP, que a la central del RCT Barcelona 1898 va jugar quatre finals, totes quatre perdudes contraRafael Nadal.

«No hi haurà cap altre Nadal. És únic i hem de disfrutar-lo, de tenir-lo, però el torneig és molt més», va dir Ferrer, que confia poder comptar amb el mallorquí en la llista de participants de la pròxima edició. La presència de Nadal encara no és oficial. Juntament amb l’actual número 2 mundial, Ferrer serà l’encarregat de convèncer els millors jugadors de la seva presència a Barcelona. «M’encantaria comptar amb jugadors de la nova generació com araTsitsipasMedvédevXapovalov i veterans com araDel Potro», va dir l’extennista. «¿I Federer?», li van preguntar també. «M’encantaria, però crec que té un altre calendari i altres metes», va dir.

Elecció per unanimitat

Notícies relacionades

L’elecció del tennista alacantí es va decidir per unanimitat de la junta del RCT Barcelona que buscava el perfil semblant al d’Albert Costa, que, després d’11 anys, ha deixat el càrrec per ser el director esportiu de la nova Copa Davis. «Costa va ser el primer a donar-nos el seu nom com a substitut», va dir Xavier Pujol, responsable i CEO del torneig català. «Ferrer coneix el torneig molt bé com a jugador i la seva manera de ser, la seva honestedat i la seva professionalitat han sigut fonamentals a l’hora d’elegir-lo».

Ferreraccedeix al càrrec en un moment de transició del torneig que aquesta temporada acaba el seu contracte amb IMG després de 32 anys i que a finals de novembre anunciarà si continua lligat a la mateixa empresa o si canvia després d’un concurs de licitació en el qual s’han presentat cinc empreses més de les quals queden finalment, a més d’IMG, Kosmos i Tennium, que representa els tornejos d’Anvers i Buenos Aires.