PROBLEMES PER ALS FAVORITS

Djokovic i Federer superen la segona ronda del US Open amb problemes

djokovic

djokovic / DON EMMERT (AFP)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Protegits de la pluja pel sostre de la central Arthur Ashe i l’estrenat aquesta temporada en la segona central Louis Armstrong, Roger Federer i Novak Djokovic han passat a la  tercera ronda de l’Obert dels Estats Units, tot i que cap dels dos ha acabat realment satisfet. El suís ha guanyat el bosnià Damir Dzumhur (90 mundial) per 3-6, 6-2, 6-3 i 6-4, sense sentir-se còmode sobre la pista, mentre que el número 1 mundial ha vençut l’argentí Juan Ignacio Londero (56 mundial) per 6-4, 7-6 (3) i 6-1, amb unes molèsties a l’espatlla esquerra. Serena WilliamsAshleigh Barty i Karolina Pliskova també han superat la segona ronda  gràcies a jugar a cobert en una jornada en què s’han hagut de suspendre tots els partits a les pistes exteriors pel mal temps.

Notícies relacionades

Federer ha mostrat la seva preocupació per cedir el seu segon set en el torneig. "Quan succeeix així dues vegades seguides, és una mica frustrant, especialment quan el teu nivell de joc és tan dolent, que comets tants errors i que et quedes sense energia", es va lamentar el tennista suís, que va cometre 45 errors no forçats. "Sabia al que Dzumhur s’oposaria, però no esperava cometre tantes faltes directes. Tampoc va marxar de la central content Djokovic que va haver de ser atès diverses vegades a la pista.  "El dolor a l’espatlla em molestava quan treia i amb el revés. A la meitat del primer set no sabia si podria acabar el partit", va admetre, revelant que arrossega aquestes molèsties des de fa un parell de setmanes.  "Alguns dies, el dolor és fort, altres menys, fluctua", va dir l’actual campió del torneig.

L’enuig de Serena

 Kei Nishikori també va poder superar la segona ronda, protegit de la pluja, al guanyar al nord-americà Bradley Klahn (108 mundial) per 6-2, 4-6, 6-3 i 7-5. Qui no va haver d’esperar la suspensió dels partits de la jornada va ser el búlgar Grigor Dimitrov que es va classificar sense jugar després de l’abandonament del croat Borna Coric, lesionat a l’esquena. Serena Williams, que havia humiliatMaria Xaràpova en la primera ronda, no va tenir el seu millor dia davant de la seva compatriota de 17 anys, Catherine McNally. "¡Aquesta nit he sobreviscut! No estic contenta per com he jugat, prometo fer-ho millor", va dir la tennista de 37 anys, que busca guanyar el seu 24è Grand Slam. “No podia jugar pitjor, així que vaig pensar ‘treu la Serena!’”, va explicar. Ho va fer millor que la seva germana gran, Venus, eliminada per la ucraïnesa Elina Svitolina (5 mundial) per 6-4 i 6-4.