L'ESTRENA DEL CAMPIÓ

Djokovic es passeja en el seu debut davant de Carballés a l'US Open i Federer pateix

zentauroepp49577648 novak djokovic  of serbia  celebrates after beating roberto 190827000237

zentauroepp49577648 novak djokovic of serbia celebrates after beating roberto 190827000237 / Frank Franklin II

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Novak Djokovic ha començat la defensa del títol de l’Open dels Estats Units amb una clara victòria contra l’espanyol Roberto Carballés (76 mundial) per 6-4, 6-1 i 6-4. El número 1 mundial ha imposat un joc molt agressiu, especialment en el segon set (18 punts de 20 a la xarxa), per assegurar-se passar a la segona ronda de l’últim Grand Slam de la temporada, que aquest dilluns ha començat a Flushing Meadows.

“Estic content de com he jugat, però encara falta temps per estar al millor nivell”, ha admès el tennista serbi, que és el gran favorit per revalidar el títol i guanyar el seu dissetè Grand Slam en el duel que mantenen amb Rafael Nadal i Roger Federer amb 18 i 20, respectivament. Djokovic ha anunciat després de la seva victòria que té intenció de participar amb Sèrbia a la nova Copa Davis, que es jugarà del 18 al 24 de novembre a Madrid.

Djokovic, no s’havia mostrat gaire partidari de participar en la Copa Davis pels canvis efectuats en el torneig. El tennista serbi va jugar el seu últim partit amb el seu país l’abril del 2017 a les semifinals en què van guanyar Espanya a Belgrad (4-1) i havia conquistat la seva única enciamera el 2010 al derrotar, també a Belgrad, França. 

Federer pateix

Més problemes ha tingut per superar la primera ronda Federer, que ha cedit un set davant del desconegut tennista indi de 22 anys  Sumit Nagal (190è mundial) que venia de la fase prèvia.  El tennista suís s’ha vist sorprès per un rival al qual desconeixia totalment el seu joc. La victòria del suís li permet classificar-se directament per a les finals de l’ATP de Londres, on ja estan també classificats Nadal i Djokovic. "Em va costar començar i fins que no em vaig posar 3-1 en el segon set no em sentia còmode", va admetre el cinc vegades campió del torneig.

Notícies relacionades

Feliciano López ha obert la 71a participació consecutiva en un torneig de Grand Slam amb una victòria davant del nord-americà Taylor Fritz per 3-6, 6-4, 6-3, 6-4 i Pablo Carreño s’ha imposat a l’argentí Gudo Pella per 6-3, 4-6, 7-6 i 6-3. Junt amb Carballés tampoc ha pogut superar la primera ronda Jaume Munar, eliminat per l’alemany Dominik Koepfler per 6-4, 7-6, 5-7 i 7-5.

Serena, intractable

En el torneig femení l’esperat duel de reines entre Serena Williams i Maria Xaràpova  amb prou feines ha durat una hora i la tennista nord-americana només ha cedit dos jocs davant de la russa: ha sumat la victòria número 20 en els seus 22 enfrontaments anteriors. Xaràpova, lluny de la seva millor forma des del seu retorn a les pistes, s’ha vist superada per una rival que s’ha mostrat molt forta físicament i que aspira a conquistar a Flushing Meadows el 24è Grand Slam de la seva carrera. En la resta de la competició femenina no hi ha hagut gaires sorpreses excepte l’eliminació de l’ex número 1 mundial l’alemanya Angelique Kerber que ha caigut davant de la francesa Kristina Mladenovic (7-5, 0-6, 6-4).