NOUS CANVIS EN EL TENNIS

La Copa Federació segueix l'exemple de la Copa Davis

zentauroepp48411671 tennis   french open   roland garros  paris  france   may 31190627120642

zentauroepp48411671 tennis french open roland garros paris france may 31190627120642 / GONZALO FUENTES

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

La Copa Federació de tennis, màxim torneig internacional femení, canviarà el seu format seguint els passos de la nova Copa Davis, segons han anunciat avui a Londres els responsables de la Federació Internacional de Tennis (ITF). La nova Copa Mundial de Tennis, com es dirà la competició, es disputarà a Budapest del 14 al 19 d’abril del 2020.

El nou format del Grup Mundial passarà de vuit a 20 països, dels quals 12 competiran en la fase final que se celebrarà al pavelló Papp Laszlo Budapest Sports Arena, en pistes de terra batuda, que allotjarà el torneig fins al 2022. La nova competició repartirà 12 milions de dòlars en premis per a les jugadores i 6 milions per a les seves federacions. Un total de 16 països competiran en la nova Copa Federació en les eliminatòries prèvies per accedir a la fase final de Budapest que es diputarà el 7 i 8 de febrer del 2020, en partits d’anada i tornada per classificar-se al costat dels finalistes de l’edició d’aquest any, Austràlia i França, Hongria com a país organitzador i un quart com a convidat. 

Espanya estarà entre els 16 països del Grup Mundial que disputaran l’eliminatòria prèvia el febrer juntament amb Bielorússia, Bèlgica, el Brasil, el Canadà, la República Txeca, Alemanya, la Gran Bretanya, el Japó, Kazakhstan, Letònia, Romania, Rússia, Eslovàquia, Suïssa i els Estats Units.

Notícies relacionades

Les finals de Budapest es disputaran en un format de ‘round robin’ amb quatre grups de tres equips, seguit per eliminatòries de semifinals i final.  Tots els partits constaran de dos individuals i un de dobles. El campió i el finalista s’asseguraran la plaça per a l’any següent, sense necessitat de passar la fase prèvia de febrer. 

L’ex número 1 mundial, la nord-americana Billie Jean King, actual ambaixadora Mundial de l’ITF, ha valorat el canvi com "una reforma històrica" que continua les arrels de la competició, des que es va crear el 1963,  i "servirà per augmentar el potencial del tennis femení".