el torneig londinenc

Wimbledon posa Federer com a segon cap de sèrie i no Nadal

El tennista suís evita Djokovic, primer favorit, fins a una hipotètica final

FILE PHOTO: Tennis - Wimbledon - All England Lawn Tennis and Croquet Club, London, Britain - July 14, 2018. Spain’s Rafael Nadal in action during his semi final match against Serbia’s Novak Djokovic   REUTERS/Andrew Couldridge/Pool/File Photo

FILE PHOTO: Tennis - Wimbledon - All England Lawn Tennis and Croquet Club, London, Britain - July 14, 2018. Spain’s Rafael Nadal in action during his semi final match against Serbia’s Novak Djokovic REUTERS/Andrew Couldridge/Pool/File Photo / Andrew Couldridge (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

El torneig de Wimbledon va confirmar aquest dimecres la posició del suís Roger Federer com a segon cap de sèrie i la de Rafael Nadal com a tercer, malgrat ser l’espanyol l’actual número dos del món. La fórmula que aplica el tercer Grand Slam de la temporada permet al suís superar l’espanyol i evitar un encreuament amb el serbi Novak Djokovic, primer favorit al títol, fins a la final.

Aquesta fórmula, que només s’utilitza a Wimbledon gràcies a un acord amb l’ATP, té en compte el rànquing a data de 24 de juny del 2019, a això li suma el 100 % dels punts guanyats l’últim any en herba i el 75 % dels punts en el millor torneig sobre herba. Amb això sobre la taula, el títol que Federer va aconseguir la setmana passada a Halle (Alemanya) li permet superar l’espanyol en la posició de favorits, ja que Nadal en els últims 12 mesos només ha disputat Wimbledon sobre la superfície verda.

El precedent

No serà la primera vegada que li passa això al balear, ja que, per exemple, l’any passat, es va veure relegat com a segon cap de sèrie, malgrat arribar a l’All England Club com a número u del món. En aquesta ocasió no va tenir incidència en el quadro, però aquesta vegada pot provocar que Nadal es creui amb Djokovic en semifinals.

Notícies relacionades

Un altre dels afectats per la particular regla de Wimbledon, introduïda el 2001, ha sigut l’austríac Dominic Thiem, que passa del quart lloc al cinquè. El més beneficiat ha sigut el sud-africà Kevin Anderson, finalista l’any passat, que passa del vuitè al quart lloc.

La llista femenina es presenta sense canvis perquè Wimbledon, tret d’alguna excepció, segueix la llista WTA, i així l’australiana Ashleigh Barty és el cap de sèrie número u, mentre que l’espanyola Garbiñe Muguruza és la número 26.