TENIS

Barty, nueva número 1 del mundo

La australiana gana en Birmingham y arrebata el primer puesto a la japonesa Osaka

rpaniagua48763670 australia s ashley barty poses with the trophy after beating190623180744

rpaniagua48763670 australia s ashley barty poses with the trophy after beating190623180744 / Tim Goode

1
Es llegeix en minuts

L'australiana Ashleigh Barty,última vencedora aRoland Garros,va conquistar aquest diumenge el torneig deBirmingham i es va convertir en lanúmero u del mónal superar la japonesaNaomi Osaka a la classificació. Barty, de 23 anys, es va alçar amb el títol al derrotar l'alemana Julia Goerges(6-3 i 7-5) i aquest dilluns apareixerà a dalt de tot del rànquing WTA.

La jugadora australiana completa unessetmanes de somni després de proclamar-se a començaments de mes campiona sobre la terra batuda deParís en el que va suposar el primer Grand Slamde la seva carrera. Barty es col·loca en primera posició de la classificació amb6.540 punts, pels 6.377 d'Osaka, que baixarà fins al segon esglaó.

Del criquet al cim

Des que es va crear la classificació només una australiana havia aconseguit ser número u. Ho va ferEvonne Goolagong, que va sostenir l'honor durant dues setmanes el 1976. Barty és la tennista número 27 en pujar al número u de la WTA i ho fa després d'una carrera marcada per la decisió que va prendre a finals del 2014 d'apartar-se del tennis per jugar alcríquet de manera professional. No obstant, després de dos anys d'aturada, va decidir tornar i ara és la primera tennista del món.

Notícies relacionades

«Ha sigut el viaje més increíble per mi i pel meu equip», va dir Barty tot just imposar-se aGoerges. «Sempre somies ser número u des de petita, però saps que és gairebé impossible que algun dia sigui realitat», va agregar emocionada pel seu èxit.

El camí de Barty cap al cim ha sigut poc convencional. Va sercampiona júnior de Wimbledonel 2014, però va decidir prendre's un descans fins al 2016. «Vam començar des de zero fa tres anys i mig i ara estem a dalt de tot. Ésincreïble», va valorar. Sense temps de celebracions, Barty disputarà aquesta setmana el torneig d'Eastbourne, última cita preparatòria abans de Wimbledon.