pròxim repte

Nadal: «Jugar a l'herba de Wimbledon és la transició més radical»

El tennista entrena a Mallorca per adaptar-se a la nova superfície després de guanyar a París

GRAF1454. SANTA PONÇA (MALLORCA), 20/06/2019.- El tenista español Rafael Nadal, durante su entrenamiento en las pistas de hierba natural del Country Club de Santa Ponsa, sede del torneo femenino Mallorca Open, como preparación para competir en Wimbledon, tercer Grand Slam de la temporada. EFE/Atienza

GRAF1454. SANTA PONÇA (MALLORCA), 20/06/2019.- El tenista español Rafael Nadal, durante su entrenamiento en las pistas de hierba natural del Country Club de Santa Ponsa, sede del torneo femenino Mallorca Open, como preparación para competir en Wimbledon, tercer Grand Slam de la temporada. EFE/Atienza / Atienza (EFE)

2
Es llegeix en minuts

Rafael Nadal, número dos del món, ha afirmat aquest dijous que se sent “amb il·lusió i ganes” d’afrontar el torneig de Wimbledon i assegura que jugar en aquesta superfície d’herba “és la transició més radical en el tennis”. Nadal arriba al tercer Grand Slam de la temporada, després de “dos mesos duríssims a terra”, va dir.

“Jugar a l’herba de Wimbledon després d’haver-ho fet a terra és la transició més radical que hi ha en el tennis, però estic content de l’adaptació a aquesta superfície que he fet durant aquests quatre dies a les pistes de Mallorca Open”, va explicar Nadal en una roda de premsa celebrada a les instal·lacions del Club de Tennis de Santa Ponça, seu del torneig internacional femení balear.

Dos partits d’exhibició

El recent guanyador del 12è títol de Roland Garros, el 18è del seu compte particular de Grand Slams, ha confirmat que jugarà dos partits d’exhibició a Hurlington (Anglaterra) abans d’anar a la recerca del seu tercer Wimbledon. El tennista mallorquí va guanyar el torneig de Londres el 2008 i el 2010 i va arribar a les semifinals l’any passat, on va ser eliminat pel serbi Novak Djokovic.

"Tornar a guanyar Wimbledon depèn de jugar bé, més que del quadro que toqui en el sorteig", va afirmar Nadal a una pregunta sobre quin, segons el seu parer, era el factor clau per intentar aixecar la tercera copa en aquest Grand Slam. "És un torneig (Wimbledon) una miqueta més especial en el sentit que no encares cap torneig com aquest abans de jugar-lo. Per això és més imprevisible, i el començament té un gran impacte. Potser, sigui més incert començar a jugar a Wimbledon que a Roland Garros o l’US Open. A més, tots els partits en herba són molt ajustats, i hi ha especialistes, jugadors que s’adapten millor que altres a aquesta superfície", va afegir.

Lleuger problema

Notícies relacionades

Nadal, així mateix, va confirmar que dimarts havia patit una petita sobrecàrrega muscular mentre entrenava a les pistes del Mallorca Open, circumstància que el va obligar a acabar una hora abans la sessió d’entrenament al costat del seu entrenador Carlos Moyá. "Després de molts mesos sense jugar en herba el primer dia vaig tenir una sobrecàrrega muscular perquè l’herba és una miqueta més inestable. Per això vam decidir parar i continuar amb els entrenaments tant ahir (dimecres) com avui (dijous) amb normalitat", ha explicat.

Respecte si afronta Wimbledon amb una altra perspectiva després d’haver conquerit el seu 12è Roland Garros, Nadal va dir que "començar un torneig havent guanyat l’últim dona més confiança i tranquil·litat". "Sempre és millor haver guanyat que perdut, però l’important és afrontar Wimbledon amb la preparació adequada i les millors sensacions sobre la superfície d’herba", va subratllar.