PRÒXIM OPONENT DEL CAMPIÓ

Nishikori, el rival de Nadal als quarts de final de Roland Garros

EPA3237. PARÍS (FRANCIA), 03/06/2019.- El tenista japonés Kei Nishikori celebra su victoria ante el francés Benoit Paire en los octavos de final del torneo Roland Garros, este lunes en París (Francia). EFE/ Yoan Valat

EPA3237. PARÍS (FRANCIA), 03/06/2019.- El tenista japonés Kei Nishikori celebra su victoria ante el francés Benoit Paire en los octavos de final del torneo Roland Garros, este lunes en París (Francia). EFE/ Yoan Valat / YOAN VALAT (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Kei Nishikori serà aquest dimarts el rival de Rafael Nadal en els quarts de final de Roland Garros. El tennista japonès ha derrotat el francès Benoît Paire en el partit que dilluns havia quedat ajornat per falta de llum al final del tercer set. Nishikori s’ha imposat per 6-2, 6-7 (8-10), 6-2 i 7-5 en 3 hores i 55 minuts. 

Nishikori ha deixat escapar dos ‘match ball’ en el ‘tie-break’ del quart set amb 6-5 i 8-7, amb dos errors no forçats amb la seva resta i després d’haver comès abans dues dobles faltes amb el seu servei. Paire no va desaprofitar l’ocasió per forçar el cinquè i definitiu set davant de l’eufòria de la seva afició. El tennista francès va trencar el servei de Nishikori (3-1 i 5-3) per prendre un avantatge que semblava definitiu però Nishikori ha aconseguit igualar 5-5  i acabar apuntant-se la victòria en un final tan agònic com boig en el qual els dos tennistes tenien vertigen de decidir.

Balanç favorable a Nadal

Nadal ha guanyat 10 dels 12 partits que ha disputat amb Nishikori des que es van enfrontar per primera vegada en el torneig de Queen’s del 2008 que va guanyar el tennista mallorquí. Les dues victòries del japonès van ser en pista dura al Masters 1.000 del Canadà 2015 i als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro del 2016. A Roland Garros només s’han enfrontat en una ocasió, el 2013 en vuitens de final (6-4, 6-1 i 6-3). L’últim enfrontament entre tots dos va ser a la final de Montecarlo l’any passat que va guanyar Nadal (6-1, 6-2). "Serà molt dur jugar contra Nadal, ell és el campió i el millor jugador en terra de la història", admetia Nishikori a la pista després del seu agònic partit. El tennista japonès, bicampió de Barcelona i de 10 tornejos més en la seva carrera, aquest any no porta una bona temporada, tot i que a començaments d’any va guanyar el títol a Brisbane i va arribar als quarts de final del Obert d’Austràlia (va perdre contra Djokovic).  

Djokovic, intractable

Notícies relacionades

Mentre durava la batalla entre Paire i Nishikori, Novak Djokovic ha resolt el seu passi als quarts de final, sense cedir ni un set en el torneig, a l’eliminar l’alemany Jan Leonard Struff per 6-3, 6-2 i 6-2, en 1 hora i 33 minuts. El número 1 mundial segueix intractable i mentalitzat per conquerir el 'Nole Slam' els quatre tornejos de Grand Slam consecutius, tal com ja va fer a cavall de les temporades 2015 i 2016.

Roland Garros és l’únic que li falta per tornar a completar-lo, tot i que a París l’espera una dura batalla. Dimecres el seu pròxim rival serà el vencedor del partit entre l’italià Fabio Fognini i l’alemany Alexander Zverev.