TECNOLOGIA MASSA INVASIVA

Rafa Nadal es queixa de les càmeres de TV a Roland Garros

El mallorquí va estar a punt de colpejar-se amb un dispositiu suspès en la pista després del seu partit de diumenge

nadal

nadal

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran / París

La tecnologia ha envaït l’esport. Els espectadors tenen l’oportunitat d’estar gairebé ficats en el circuit de MotoGP a cavall de l’Honda de Marc Márquez o reviure un gol de Messi des de qualsevol posició del camp. El tennis no s’ha quedat enrere en aquestes innovacions i, després de la remodelació de la pista central de Roland Garros, qui està davant d’un televisor pot viure el partit gairebé com Rafael Nadal. Però aquesta possibilitat es converteix moltes vegades en un problema per als mateixos jugadors que són en la pista.

I Nadal, que precisament aquest dilluns compleix 33 anys, ha patit en les seva pròpia pell aquesta situació quan aquest diumenge, a l’acabar el seu partit contra l’argentí Juan Ignacio Londero i a l’aixecar els seus braços al centre de la pista va notar la presència d’un dels cables suspès en les altures de la Pista Philippe-Chatrier. La càmera ‘spider’ (aranya), que pren panoràmiques zenitals dels partits i la grada, va ser baixada massa ràpidament, i gairebé es produeix un accident amb el campió de Manacor.

“L’he vist molt a prop de la meva cara, massa. Algun dia hi haurà algun problema. Hi ha tants artefactes que pot passar una desgràcia. No hi ha cap necessitat que siguin tan a prop. Nadal ja va tenir un problema el primer dia quan la càmera que grava la sortida dels jugadors a la pista li va colpejar al cap. “No em vaig adonar que la càmera s’havia girat cap a mi i no em va obrir el cap de miracle. Tinc un tall al cap. Està molt bé que hi hagi càmeres, crec que això és important per a l’esport, però els que fan aquestes coses de vegades s’obliden que estem jugant allà, que som professionals i estem al mig”, es va queixar.

Audiència de 357 milions

A Roland Garros, el senyal televisiu del torneig l’ofereix France Television, que té contracte fins a l’any 2020 i que distribueix les imatges internes del torneig en totes les seves pistes i instal·lacions. A aquest senyal hi poden tenir accés la resta de televisions acreditades. France TV té una programació especial en la qual emet 15 hores diàries.

Notícies relacionades

A la central Phlippe Chatrier, la novetat és la càmera aèria i les petites càmeres instal·lades a la xarxa per captar els moviments dels jugadors en la volea. Les mateixes càmeres estan instal·lades a la Suzanne Lenglen. En les dues pistes hi ha set càmeres situades estratègicament en la pista, a més de les que segueixen els espectadors per donar imatges del públic a les grades i per fer les entrevistes a les tres sales de premsa.

L’any passat el torneig va ser retransmès per 153 cadenes de tot el món i va tenir una audiència de més de 357 milions de persones. A Espanya es pot veure a través d’Eurosport.