Muguruza pateix en el seu debut a Roland Garros

La tennista hispanoveneçolana ha hagut de remuntar davant de Taylor Townsend per 5-7, 6-2 i 6-2

Paris  France   26 05 2019 - Garbine Muguruza of Spain plays Taylor Townsend of the USA during their women Aos first round match during the French Open tennis tournament at Roland Garros in Paris  France  26 May 2019   Tenis  Abierto  Abierto  Francia  Espana  Estados Unidos  EFE EPA JULIEN DE ROSA

Paris France 26 05 2019 - Garbine Muguruza of Spain plays Taylor Townsend of the USA during their women Aos first round match during the French Open tennis tournament at Roland Garros in Paris France 26 May 2019 Tenis Abierto Abierto Francia Espana Estados Unidos EFE EPA JULIEN DE ROSA / JULIEN DE ROSA (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Debut sofert per a Garbiñe Muguruza a Roland Garros, que ha estrenat la nova pista Simonne Mathieu amb una victòria davant de la nord-americana Taylor Townsend en un partit en què s’ha vist obligada a remuntar el primer set, abans d’imposar-se per 5-7, 6-2 i 6-2. 

La tennista hispanoveneçolana ha començat el primer set tensa i nerviosa. No conèixer la rival i jugar sobre una pista nova i desconeguda no l’han ajudat a jugar tranquil·la. La hispanoveneçolana ha acumulat errors no forçats (11 en sis jocs) i això ha permès aTownsend  aconseguir el primer ‘break’ (4-2) per avançar-se al marcador. Muguruza ha reaccionat en el següent per recuperar el servei amb el seu primer ‘break’ traient un joc més agressiu i valent, tot i que no ha sigut suficient per salvar el primer set, que ha cedit al tornar a perdre el seu servei, en blanc, després de 46 minuts.

Muguruza no trobava la regularitat necessària per desbordar Townsed (98 mundial), una tennista potent de cames i cops, semblant a Serena Williams físicament, tot i que esquerrana, que tenia les idees més clares i, si no, les repassava en una agenda personal que ha llegit en algun dels descansos.  Però després de salvar un ‘break point’ per evitar el 0-2 a la segona mànega, la campiona de Roland Garros el 2016ha capgirat la situació per fer ‘break’ en el tercer joc (3-1) i ja no deixar escapar l’avantatge fins a apuntar-se la mànega en 32 minuts i forçar la tercera.

Reacció contundent

Notícies relacionades

En el set decisiu, Muguruza ha tornat a salvar un ‘break point’ en el seu primer servei i en el següent joc ha fet el ‘break’ a Townsend en blanc (2-1). Ja no ha donat opció a la tennista nord-americana per encadenar implacable cinc jocs seguits i apuntar-se el partit en dues hores.  La tennista hispanoveneçolana ha sabut capgirar un partit que s’havia complicat. “No ha sigut fàcil. Tot era nou i les primeres rondes sempre són complicades. M’ha costat adaptar-me, però partits així sempre van bé”, ha dit després de la victòria.  En segona ronda s’enfrontarà a la sueca Johanna Larsson, que ha guanyat l’eslovaca Magdalena Ribarikova (6-4, 6-2).

L’altra espanyola que jugava aquest diumenge, Sara Sorribes, també s’ha classificat per a la segona ronda a l’imposar-se a la belga Alison Van Uytvanck per 6-1, 5-7 i 6-2. La primera sorpresa deltorneig femeníha sigut l’eliminació de l’alemanya Angelique Kerber, cinquena favorita, en mans de la russa Anastasia Potapova (81a mundial) per 6-4 i 6-2.