Thiem succeeix Nadal al tron de Barcelona

El tennista austríac conquereix el títol a l'imposar-se amb facilitat al rus Medvedev per 6-4 i 6-0

aguasch47938494 dominic thiem of austria celebrates winning the final of the190428174804 / Felipe Dana

2

Després d’eliminarRafael Nadal i d’impedir-li que marxés de Barcelona amb la dotzena de trofeus,Dominic Thiem havia de demostrar que era el merescut hereu del número 2 mundial al Barcelona Open Banc Sabadell. I ho va aconseguir amb més facilitat del que semblava al principi a l’imposar-se al rus Daniil Medvedev per 6-4 i 6-0 en tot just 72 minuts

La final tan sols va tenir emoció en el primer set quan Medvedev es va avançar al marcador 3-0. La pressió de ser el favorit li va passar factura a Thiem que va començar fred com el dia i molt lluny del nivell demostrat davant de Nadal el dia anterior. Medvedev va començar de forma espectacular demostrant la raó per la que portava guanyats vuit partits a terra aquest any dels 22 que, als seus 23 anys, havia jugat fins ara en aquesta superfície. El seu tennis agressiu i potent, més de pista dura, s’imposava davant d’un Thiem obstinat en jugar el revés tallat que el tennista va destacar després com a “arma clau” per a la seva victòria

Va poder ser aquesta la tàctica per conquerir el títol, però el cert és que Medvedev va desaparèixer de la pista des que va ser atès a l’espatlla ja amb 5-4 en contra. Des d’aquell moment es va acabar el partit. Thiem va encadenar set jocs seguits, tres d’ells en blanc, cedint només cinc punts en 20 minuts. “Demano disculpes al públic pel meu joc, però Dominic ha sigut massa bo avui”, va dir Medvedev sense excusar-se en els seus problemes físics.

La victòria de Thiem és la segona que aconsegueix un tennista austríac des que Thomas Muster va guanyars el títol el 1995 i 1996. Thiem, guanyador fa unes setmanes del seu primer Masters 1.000 a Indian Wells, s’emporta 500 punts i un premi de 503.015 euros, però el més important, la sensació que es troba en el bon camí a la gira de terra, on l’any passat va ser finalista de Roland Garros.  “És un honor poder guanyar aquest torneig que han guanyat els millors i ser en aquesta llista és una cosa molt especial”, va valorar.

Homenatge a Ferrer

Abans de la final, i per última vegada tot i que vestit de paisà, David Ferrer va tornar a trepitjar la central Rafael Nadal per rebre l’homenatge que ha volgut fer-li l’organització del Barcelona Open Banc Sabadell en el seu comiat del circuit professional i després de participar en 16 ocasions (la primera el 2003) i disputar quatre finals en aquest escenari, totes perdudes davant de Rafa Nadal (2008, 2009, 2011 i 2012).

El tennista alacantí (Xàbea, 1982) ha rebut una rèplica en miniatura del trofeu que els donen als campions del torneig, que se li va escapar en quatre ocasions. “Ha costat, però al final la tinc”, ha fet broma quan Jordi Cambra, nou president de l’RCT Barcelona, l’hi entregat.

El títol de dobles del torneig el van guanyar els colombians Juan Sebastián Cabal i Robert Farrah a l’imposar-se al britànic Jamie Murray i el brasiler Bruno Soares per 6-4 i 7-6 (7-4). Aquest és el primer títol de l’any que aconsegueixen els guanyadors que com a parella han guanyat 11 títols i estan classificats al lloc número 12 mundial del rànquing de dobles.