clara derrota

Fognini destrona Nadal a Montecarlo

El tennista mallorquí perd per 6-4 i 6-2 davant del jugador italià

aguasch47830366 nog  roquebrune cap martin  france   20 04 2019   rafael nad190420180654

aguasch47830366 nog roquebrune cap martin france 20 04 2019 rafael nad190420180654 / SEBASTIEN NOGIER

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea

Fabio Fognini sempre ha passat per ser un tennista molest, dels que acostumen a posar nerviós el rival i capaç, de manera extraordinària, d’esborrar de la pista tota una gran estrella d’aquest esport, com ha sigut el cas de Rafael Nadal, aquest dissabte, a Montecarlo. Adeu al somni d’aconseguir una 12a victòria a la terra batuda del principat i adeu també a la típica estrena victoriosa del tennista mallorquí a la superfície tennística que més li agrada.

El resultat va ser clar i precís per al jugador italià que va guanyarNadal per 6-4 i 6-2 i que a punt va estar d’esborrar-lo literalment de la pista durant el segon set quan el va dominar clarament per 5-0 i va tenir fins a tres pilotes de partit per destronar el mallorquí de forma ràpida i contundent. No va comptar, però, amb una reacció d’última hora de Nadal que va recuperar del barret de copa el seu millor tennis, almenys, per salvar l’honor de no sucumbir amb un joc en blanc i anotar-se dos jocs consecutius en una de remuntada que semblava, com així va ser, impossible.

Rafael Nadal torna una bola a Fagnini / eric gaillard (AFP)

Notícies relacionades

Nadal no guanyarà aquest diumenge el Masters 1.000 de Montecarlo per 12a ocasió. Tenia, a priori, un horitzó aparentment clar, primer davant de Fognini, i després, aquest diumenge, davant Dusan Lajovic, qui va vèncer el rus Daniil Medvedev per 7-5 i 6-1. Fognini jugarà per primera vegada una final de Masters 1.000 i ho farà com a favorit en una final d’un torneig així, sobretot perquè poques són les vegades en què Nadal cau a unes semifinals de terra batuda.

Sorteig poc còmode a Barcelona

En el cas concret de Montecarlo no havia perdut des que el 2015 Novak Djokovic el va derrotar, també en semifinals, per un doble 6-3.Nadal va defensar títol en un torneig monegasc que va significar el retorn a l’activitat després de diverses setmanes aturat per lesió. Mai ha acabat de trobar-se còmode al torneig fins a acabar derrotat amb temps, això sí, per preparar-se per al Barcelona Open Banc de Sabadell, que es disputa la setmana que ve. Nadal defensa títol i on buscarà una 12a victòria després de la decepció viscuda aquest dissabte a Montecarlo. No ho tindrà fàcil, ja que el sorteig celebrat aquest dissabte no ha sigut gens còmode per al jugador balear. Debutarà davant del vencedor del duel entre el romanès Marius Copil i l’argentí Leo Mayer i, després d’enfrontar-se a Ferrer o Pouille a vuitens, li podria esperar Tsitsipas a quarts, Thiem en semifinals i Zverev a la possible final.