FINALISTA EN L'OBERT D'AUSTRÀLIA

Un patrocinador d'Osaka retira anuncis per una polèmica de racisme

La tennista apareixia amb la pell blanquejada en una campanya de fideus instantanis

jcarmengol46682993 japan s naomi osaka answers questions at a press conference 190124131237

jcarmengol46682993 japan s naomi osaka answers questions at a press conference 190124131237 / Mark Schiefelbein

1
Es llegeix en minuts
Agencias

La companyia de fideus instantanis Nissin Foods, patrocinadora de la tennista japonesa Naomi Osaka, ha eliminat uns anuncis d’animació publicats a YouTube després que la caracterització de la jugadora causés polèmica per suposat racisme.

Nissin va llançar dos vídeos d’estètica anime per promocionar els seus fideus amb la imatge d’Osaka i el també tennista Kei Nishikori, però va optar per retirar-los després d’una petició de l’agència dels Estats Units que representa Osaka, davant la controvèrsia causada pel fet que l’esportista aparegués amb la pell "blanquejada". Els vídeos, publicats l’11 de gener, avui ja no estaven disponibles al canal de Nissin en aquesta plataforma a la xarxa.

La caracterització d’Osaka, que va anar a càrrec de l’autor Takeshi Konomi ('The Prince of Tennis'), va rebre nombroses crítiques d’internautes per no reflectir el mestissatge d’Osaka, de mare japonesa i pare haitianonord-americà, i plasmar-la com un personatge prototip en un país en el qual predomina l’homogeneïtat cultural i racial.

La polèmica va portar la companyia de fideus instantanis a demanar disculpes dos dies enrere "per la confusió i el malestar" generats, tot i que va argumentar que no hi va haver intenció de "blanquejar" la jugadora, sinó de crear un personatge en línia amb les sèries de Konomi.

Notícies relacionades

Nissin va reconèixer que no havien tingut prou sensibilitat i va dir que pararà "més atenció als temes de diversitat en el futur", segons declaracions d’un portaveu de la companyia recollides pels mitjans locals.

La jugadora, actual número 4 del món, disfruta d’una gran popularitat al Japó des que va guanyarl’Obert dels EUA  el setembre del 2018. Osaka, que no s’ha pronunciat fins ara públicament sobre la polèmica, disputarà la final de l’Obert d’Austràlia contra la txeca Petra Kvitova.