PARTIT CALENT A MELBOURNE

Nishikori elimina Carreño en un gran duel de més de cinc hores

El japonès avança a quarts de final després de derrotar l'espanyol en el polèmic 'super tie-break' del cinquè set

aguasch46645176 japan s kei nishikori reacts after a point against spain s p190121130614

aguasch46645176 japan s kei nishikori reacts after a point against spain s p190121130614 / GREG WOOD

3
Es llegeix en minuts
Agencias

L’asturià Pablo Carreño (23è) va caure eliminat del’Obert d’Austràlia després de perdre davant de Kei Nishikori (9è), en un duel d’alt voltatge, per 6-7 (8-10), 4-6, 7-6 (7-4), 6-4 i 7-6 (10-8) i, d’aquesta forma, el japonès avança als quarts de final del primer gran de l’any.

L’espanyol havia començat jugant de manera impecable davant del sempre difícil Nishikori. Estava dos sets per sobre i amb una ruptura a favor en el quart set, però el japonès es va reposar i va portar el partit al cinquè set. Fins i tot, l’asiàtic el podria haver tancat abans perquè, en el cinquè set, quan anava 5-4 per sobre al marcador, va tenir el servei per guanyar el partit. No obstant, Carreño es va imposar i va portar les coses al 'super tie-break' (desempat que guanya el primer que arriba a 10 punts, amb dos de diferència).

El punt d’inflexió va ser quan, en el desenllaç del partit, quan el 'super tie-break' estava a favor del jugador nascut a Gijón per 8-5, aquest va tenir una agra discussió amb el jutge de cadira. El que va passar va ser que el jutge va marcar una pilota de l’espanyol com a dolenta, però el japonès va continuar amb la jugada amb un tir guanyador. 

La pilota efectivament havia tocat la línia i Carreño considerava que s’havia de repetir el punt. No així per a l’àrbitre, que va decidir atorgar-li el punt a Nishikori, ja que va continuar disputant el punt malgrat haver escoltat el crit d’"out".

Després d’això, el número nou del rànquing ATP va guanyar cinc punts seguits per imposar-se en el desempat per 10-8 i avançar per quarta vegada als quarts de finald’Austràlia. 

Pablo Carreño es va quedar molt a prop d’aconseguir, per primera vegada en la seva trajectòria, la instància de quarts de final al Grand Slam australià. Fins i tot, quan la seva derrota era consumada, es va dirigir al vestidor sense saludar el jutge de cadira i llançant insults a l’àrbitre.

Nishikori, per la seva part, s’enfrontarà en quarts de final amb el número u del món, el serbi Novak Djokovic, guanyador del rus Daniil Medvédev per 6-4, 6-7 (5-7), 6-2 i 6-3, partit en què el japonès buscarà entrar per primera vegada a les semifinals de l’Obert d’Austràlia.

Indignació de Carreño

Pablo Carreño Busta va assegurar que un error arbitral tan gran després de fer el millor partit de la seva carrera, en l’Obert d’Austràlia contra Kei Nishikori, després de cinc hores d’esforç, és molt difícil d’assimilar.

"El supervisor llavors haurà d’esperar que ens peguem a cops de puny perquè intervingui en l’assumpte", va dir Carreño. "Està clar que l’àrbitre és el que pren les decisions però quan l’error és tan gran hauria d’intervenir-hi el supervisor", va comentar un devastat Carreño després de caure en vuitens de final.

L’asturià va incidir reiteradament que ha intentat comprendre la decisió de l’àrbitre però que no ha arribat a cap conclusió perquè "no té cap explicació". "Jo el que veig és que ell juga un gran punt i jo m’arrossego com puc per posar-les dins i, en una, la meva pilota toca a la cinta, amb la qual cosa la pilota surt a una velocitat molt lenta. La pilota toca la línia després de tocar la cinta i fins que impacta Kei passa un temps i és allà quan l’àrbitre la canta fora", va rememorar amb indignació Carreño Busta.

"Sé que és de molt mala llet que la cantin erròniament fora quan la tens tan fàcil però s’ha de repetir el punt. No comprenc per què em va deixar demanar l’ull de falcó si tenia tan clar que no es repetiria. No té sentit", va agregar.

Notícies relacionades

El tennista nascut a Gijón també es va penedir de la forma en què es va acomiadar de l’estadi després de dirigir alguns insults al jutge de cadira. "Després de cinc hores d’un gran partit he sortit de la pitjor forma possible. Desafortunadament vaig cometre un error però la gent que em coneix sap que no soc així", va dir el tennista.

Carreño Busta també va assegurar que la resta de jutges que també poden decidir en aquest tipus de qüestions no es van atrevir a canviar l’opinió de l’àrbitre principal i va assegurar que "és la primera vegada en la història que passa una cosa així de forma tan clara".