TORNEIG DISCUTIT

Piqué intenta salvar la presència de les estrelles en la nova Copa Davis

El jugador del Barça i promotor del torneig viatja al Masters 1000 de Xangai

Djokovic, Federer i Zverev posen pegues a participar en la competició

pique

pique
zentauroepp45448770 serbia s novak djokovic celebrates after winning against ger181013121346

/

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Gerard Piqué es troba a Xangai, on està disputant-se el Masters 1000 de tennis i on alguns delsmillors jugadors del món han posat en dubte els últims dies la seva participació en la nova Copa Davis que promou el jugador del Barça.

El jugador de l’equip blaugrana va presenciar la semifinal que enfronta l’alemany Alexander Zverev amb el serbi Novak Djokovic, dos dels tennistes més crítics amb el torneig apadrinat per l’empresa de Piqué.

En una roda de premsa fa uns dies, Djokovic va assegurar que no sap encara si jugarà el torneig, però que donarà prioritat a la futura Copa del Món de l’ATP davant la nova Copa Davis.

"Entre les dues, donaré prioritat a la Copa del Món per Equips, perquè aquesta és competència de l’ATP, però, òbviament, encara hem de discutir-ho personalment dins del meu equip", va apuntar el tennista.

"Espero que hi hagi una discussió més àmplia entre els jugadors", va afegir, "per veure com abordarem aquestes dues competicions i, amb sort, podem arribar al punt en el que puguem tenir una gran Copa del Món", va apuntar.

El mes d’agost passat l’assemblea general de la Federació Internacional de Tennis (ITF) va aprovar aquest nou format de torneig que deixa enrere la tradicional competició de quatre caps de setmana i n’adopta un d’un sol cap de setmana, amb seu única i 18 equips.

Aquesta era la proposta del grup empresarial Kosmos, que va fundar i presideix el jugador del FC Barcelona, i que s’ha compromès a una inversió de 3.000 milions de dòlars durant un període de 25 anys, recolzat per Hiroshi Mikitani, director de Rakuten, l’empresa japonesa de comerç electrònic que patrocina la samarreta del FC Barcelona.

Presentació a Madrid, la seu durant dos anys

El nou format, que substitueix l’establert el 1900, entrarà en vigor a partir del pròxim any i la pròxima setmana tindrà lloc l’acte de presentació de la ciutat de Madrid com a seu per als dos pròxims anys.

Entre aquest torneig i la copa de l’ATP, va recordar Djokovic, hi hauria només unes "cinc o sis setmanes" per la qual cosa la seva participació "realment hi dependrà". "Sento que la data de la Copa Davis és realment dolenta, especialment per als millors jugadors", va apuntar.

Qui sí que es va donar de baixa rotundament va ser l’alemany Zverev, cinquè millor jugador del rànquing ATP, que va afirmar que al novembre ja no vol jugar a tennis.

"Crec que tots els millors diran el mateix. Vull dir, tenim un mes i mig de descans en la nostra temporada, i això és a finals de novembre i desembre. Fer un torneig a finals de novembre, és a dir, deu dies i jugar i competir, és una bogeria. Vull dir, per a final d’any, tots estem cansats", va apuntar el tennista alemany de 21 anys.

"Els jugadors", va prosseguir, "vam tenir converses amb l’ATP sobre com fer que la temporada sigui més curta i no més llarga" i això "no està passant" per la qual cosa, va insistir, "et garanteixo que no seré l’únic" que es negui a jugar.

Els dubtes de Federer

El número dos del tennis mundial, Roger Federer , no va ser tan dur, però va dir que no creu que aquest torneig hagi sigut dissenyat per a ell. "Ja veurem què passa, però no crec que això hagi sigut dissenyat per a mi. Això va ser dissenyat per a la futura generació de jugadors", va apuntar.

Notícies relacionades

Segons l’opinió de Federer, "el temps dirà" com funciona el torneig. "És difícil respondre a aquesta pregunta ara. Crec que necessites donar-li una oportunitat justa. Clarament, mai tornarà a ser el mateix, ja saps, llevat que el tornin a canviar, la qual cosa és altament improbable en aquest moment", va afegir.

"Espero que tingui èxit. Espero que tot funcioni. Espero que als jugadors els agradi. Espero que els fanàtics el disfrutin i tingui èxit, però no sé què hauria de dir sobre això. El temps dirà. De moment, tot és com un gran signe d’interrogació", va agregar el suís.