Paire tritura Carreño i dona el primer punt a França

jmdiaz45028464 tennis   davis cup   world group semi final   france v spain180914153817

jmdiaz45028464 tennis davis cup world group semi final france v spain180914153817 / PASCAL ROSSIGNOL

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

França s’emporta el primer punt de l’eliminatòria contra Espanya a les semifinals de la Copa Davis. L’aposta de Yannick Noah per Benoit Paire per jugar el primer punt va fer efecte i el tennista francès s’ha imposat de forma contundent a Pablo Carreño per 7-5, 6-1 i 6-0. Un dur cop per al tennista asturià que ha tornat a ressentir-se de la seva lesió d’abductors i es descarta per jugar aquest diumenge.

I no semblava que Paire acabaria tenint-ho tan fàcil quan al primer set Carreño ha aconseguit fer el ‘break’ als 10 minuts (3-2) ha mantingut l’avantatge al marcador per disposar de tres ‘set balls’, dos amb amb 5-3 i sacada de Paire, que el francès ha resolt amb gràcies a un error de l’espanyol i amb un ‘ace’, i un altre 5-4, a la resta, que el seu rival ha salvat amb una dreta paral·lela sobre la línia. 

A partir d’aquell instant, Paire ha aconseguit controlar el nerviosisme del debut per fer el primer ‘break’ (5-5) i ja no deixar escapar ni un joc més fins al 5-0 de la segona màniga amb un festival de joc i espectaculars cops que aixecaven els 16.000 espectadors que eren a les grades del’estadi Pierre Mauroy. “He aconseguit asserenar-me i trobar el ritme gràcies al recolzament de Noah i tot l’equip”, ha explicat.

No ha sigut igual per a Carreño que anava grogui sobre la pista sense trobar la fórmula de tallar la sagnia. L’ha parat per apuntar-se un joc (5-1). Però seria l’últim del partit. Al tercer set Paire ha continuat la seva exhibició per guanyar el partit en 1 hora i 54 minuts sense cedir ni un joc més. “He jugat bé al principi. Al primer set he tingut les meves opcions. tres ‘break points’ per al 5-2 i després tres ‘set balls’ que no he pogut concretar. Però malgrat perdre’l em trobava bé per lluitar fins a començar a notar dolors a la cama”.

Carreño ha notat les primera molèsties a partir del 3-0 del segon set. “Ha anat de menys a més” i ja no em sentia amb opcions de fer res. Al tercer set ha sigut tractat en la pista de la lesió de la cuixa esquerra que fa unes setmanes el va obligar a retirar-se en segona ronda de l’Open dels Estats Units. “No hi havia senyal d’alarma, però se li ha anat carregant en el partit” ha valorat el metge de l’equip Ángel Ruiz-Cotorro, tot i que el mateix Carreño ha avançat que no pot jugar el segon partit diumenge. “Un dia és impossible recuperar-se”, ha dit decebut. 

Respecte i actitud

Notícies relacionades

‘L’enfant terrible’ del tennis francès, expulsat dels Jocs de Rio pel seu comportament i falta d’actitud amb els seus companys, s’ha guanyat el respecte de l’afició local. El seu objectiu era guanyar el punt i no s’ha deixat portar per les emocions que tantes vegades el traeixen en la pista. Ni un mal gest, ni una raqueta trencada. Paire tenia un objectiu. Noah confiava en ell i ho ha demostrat sobre la pista.

Roberto Bautista haurà de buscar en el segon individual la igualtat al marcador de l’eliminatòria contra el número 1 francès Lucas Pouille.