ÈXIT DEL FUTBOLISTA

Aprovada la reforma de la Copa Davis proposada per Piqué

El projecte del jugador blaugrana tira endavant amb el 71% dels vots a favor de la federació internacional

jcarmengol44677345 gerard pique  founder of the kosmos sports group and barcelo180816193455

jcarmengol44677345 gerard pique founder of the kosmos sports group and barcelo180816193455 / GREGG NEWTON

1
Es llegeix en minuts

La nova Copa Davis impulsada per Gerard Piqué ja és una realitat. Ha sigut aprovat el projecte que el futbolista blaugrana va presentar a través de l’empresa Kosmos, que presideix, en l’assemblea de la Federació Internacional de Tennis (ITF) que s’ha celebrat a Orlando amb el 71,43% dels vots a favor. La reforma de la Copa Davis, que es jugarà a l’estil d’un gran torneig de tennis, concentrarà 18 equips en una seu única durant una setmana, a finals de novembre, a partir del 2019.

El president de l’ITF, el nord-americà David Haggerty, va assegurar que el nou format reflecteix el que el Consell de Jugadors de l’ATP va suggerir el 2016 i deixarà 25 milions de dòlars anuals per a les federacions i 20 per als tennistes. L’actual sistema de Copa Davis, establert fa 118 anys, deixarà pas al sistema proposat pel grup inversor Kosmos, presidit pel futbolista del FC Barcelona i acollit pels dirigents de l’ITF.

Esmena parcial

La idea original va ser esmenada després que alguns països –encapçalats per Austràlia– s’oposessin obertament a un torneig de 18 equips en un lloc neutral, en gran part a causa de la pèrdua de partits a casa. La proposta aprovada exigeix que 24 equips juguin partits de local o visitant al febrer, i els 12 guanyadors passin a la final. A aquests s’uniran els quatre semifinalistes de l’any anterior i dos equips per invitació.

La Copa Davis es disputa actualment durant quatre caps de setmana el febrer, el juliol, el setembre i el novembre, les primeres rondes al cap de poc temps d’haver conclòs els tornejos de Grand Slam, i molts dels millors jugadors no van participar en els últims anys a causa de les preocupacions sobre la programació excessiva al seu calendari de competició.

Notícies relacionades

Els equips que arribin a la final s’ubicaran en sis grups de tres i jugaran pel sistema de ‘round robin’ (tots contra tots), dos partits d’individuals i un de dobles. Els sis guanyadors dels grups i els dos millors segons es classificaran per a quarts de final.

El nou format va ser ideat de manera conjunta per l’ITF, juntament amb el grup d’inversió Kosmos, fundat pel futbolista del Barça Gerard Piqué, que es compromet a una inversió de 3.000 milions de dòlars (2.500 milions d’euros) durant un període de 25 anys.