Anar al contingut

ÈXIT DEL FUTBOLISTA

Aprovada la reforma de la Copa Davis proposada per Piqué

El projecte del jugador blaugrana tira endavant amb el 71% dels vots a favor de la federació internacional

Aprovada la reforma de la Copa Davis proposada per Piqué

GREGG NEWTON

La nova Copa Davis impulsada per Gerard Piqué ja és una realitat. Ha sigut aprovat el projecte que el futbolista blaugrana va presentar a través de l’empresa Kosmos, que presideix, en l’assemblea de la Federació Internacional de Tennis (ITF) que s’ha celebrat a Orlando amb el 71,43% dels vots a favor. La reforma de la Copa Davis, que es jugarà a l’estil d’un gran torneig de tennis, concentrarà 18 equips en una seu única durant una setmana, a finals de novembre, a partir del 2019.

El president de l’ITF, el nord-americà David Haggerty, va assegurar que el nou format reflecteix el que el Consell de Jugadors de l’ATP va suggerir el 2016 i deixarà 25 milions de dòlars anuals per a les federacions i 20 per als tennistes. L’actual sistema de Copa Davis, establert fa 118 anys, deixarà pas al sistema proposat pel grup inversor Kosmos, presidit pel futbolista del FC Barcelona i acollit pels dirigents de l’ITF.

Esmena parcial

La idea original va ser esmenada després que alguns països –encapçalats per Austràlia– s’oposessin obertament a un torneig de 18 equips en un lloc neutral, en gran part a causa de la pèrdua de partits a casa. La proposta aprovada exigeix que 24 equips juguin partits de local o visitant al febrer, i els 12 guanyadors passin a la final. A aquests s’uniran els quatre semifinalistes de l’any anterior i dos equips per invitació.

La Copa Davis es disputa actualment durant quatre caps de setmana el febrer, el juliol, el setembre i el novembre, les primeres rondes al cap de poc temps d’haver conclòs els tornejos de Grand Slam, i molts dels millors jugadors no van participar en els últims anys a causa de les preocupacions sobre la programació excessiva al seu calendari de competició.

Els equips que arribin a la final s’ubicaran en sis grups de tres i jugaran pel sistema de ‘round robin’ (tots contra tots), dos partits d’individuals i un de dobles. Els sis guanyadors dels grups i els dos millors segons es classificaran per a quarts de final.

El nou format va ser ideat de manera conjunta per l’ITF, juntament amb el grup d’inversió Kosmos, fundat pel futbolista del Barça Gerard Piqué, que es compromet a una inversió de 3.000 milions de dòlars (2.500 milions d’euros) durant un període de 25 anys.