SEMIFINALS A PARÍS

Thiem tomba Cecchinato i espera rival en la final de Roland Garros

jpujol43662851 tennis   french open   roland garros  paris  france   june 8180608151205

jpujol43662851 tennis french open roland garros paris france june 8180608151205 / BENOIT TESSIER

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Dominic Thiem serà aquest diumenge a Roland Garros en la seva primera final de Grand Slam després de vèncer l’italià Marco Cecchinato, sorprendent revelació a París. El tennista austríac, número 8 mundial, s’ha imposat al tennista italià, 72 mundial, per 7-5, 7-6 (12-10) i  6-1.

La teòrica superioritat de Thiem no s’ha imposat fins al tercer set. Cecchinato, com ja va fer en anteriors rondes en les quals va eliminarNovak Djokovic (quarts), David Goffin (vuitens) i Pablo Carreño (tercera ronda), ha presentat una dura batalla en els dos primers sets, en què ha forçat la situació i ha col·locat Thiem al límit de l’ansietat. El tennista italià ha posat Thiem contra les cordesen el segon set, en el qual ha remuntat un 5-3 i ha forçat el 'tie-break'. "Ha sigut un partit molt dur", ha admès l’austríac al final de l’enfrontament recordant el seu error fàcil en una volea quan anava 6-4. "Per sort he aconseguit salvar la situació", ha explicat. 

Semifinalista en les dues últimes ocasions a París, Thiem, de 24 anys, debutarà ara en una final de Grand Slam contra el vencedor de la semifinal que enfrontaRafael Nadal i l’argentí Guillermo del Potro. El tennista austríac ha sigut l’únic jugador que ha derrotat l’espanyol sobre terra en els últims anys, quan el va derrotar als quarts de final del Masters 1.000 de Roma del 2017 i fa unes setmanes, també a quarts, al Masters 1.000 de Madrid, en què va acabar amb la ratxa de 50 sets consecutius sense perdre del número 1 de l’espanyol.

Derrota dels López

Notícies relacionades

En el torneig de dobles, Feliciano López i Marc López han quedat a les portes de repetir l’èxit de Roland Garros el 2016, al perdre en les semifinals contra l’austríac Oliver Marach i el croat Mate Pavic, actuals número 1 de l’especialitat i campions de l’Obert d’Austràlia per 6-4 i 7-5.

Els López s’han avançat 5-3 en el segon set, amb servei de Feliciano López per forçar una tercera mànega, però han acabat perdent els quatre últims jocs.

Temes:

Roland Garros