GRAN ACTUACIÓ

Carreño guanya Dimitrov i passa a les semifinals

El tennista asturià s'enfrontarà amb el jove grec Tsitsipas, que ha eliminat l'austríac Thiem

carreo

carreo

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran / Barcelona

Pablo Carreño jugarà per primera vegada les semifinals del Barcelona Open Banc Sabadell en derrotar el búlgar Grigor Dimitrov, número 5 mundial i segon favorit del torneig per 6-3 i 7-6 (7-4). El tennista asturià, número 11 mundial, s'ha mostrat molt sòlid des del fons de la pista i, després d'arrabassar el primer set a Dimitrov, ha sabut mantenir el pols en el segon fins a forçar eltie-breaki guanyar-lo.

El tennista asturià, que dijous havia salvat tres pilotes de partit contra el francès Adrian Mannarino, ja havia guanyat Dimitrov en terra en tres de les quatre ocasions que s'havien enfrontat. "En terra estic més còmode contra ell, tinc més temps per jugar el punt i preparar-lo", ha assegurat Carreño, que aquest dissabte s'enfrontarà amb el grec Stefanos Tsitsipas, que ha protagonitzat la gran sorpresa del dia en vèncer l'austríac Dominic Thiem, número 7 mundial, i finalista de l'any passat. El tennista grec, de 19 anys i número 63 mundial, havia perdut contra Thiem en els dos anteriors enfrontaments aquest any a Doha i Indian Wells.

Heroi grec

Notícies relacionades

Tsitsipas va ser número u mundial júnior i  va entrar en el top 100 la tardor passada. Arriba a semifinals de Barcelona sense perdre cap set, amb victòries destacades anteriorment contra l'argentí  Diego Schwartzman iAlbert Ramos. Alt (1,91 metres), amb un joc agressiu i potent, s'entrena des dels tres anys amb el seu pare, Apostolos, i la seva mare, Julia Salnikova, exnúmero 1 soviètica que va arribar a estar classificada en el lloc 194 del circuit femení.

Tsitsipas ja és el millor tennista grec i el que ha assolit el millor rànquing des de Konstantinos Economidis, que va arribar a estar al lloc número 112 del món, el 2007. El tennista grec viu a Atenes, però forma part també del grup de jugadors que entrena a l'acadèmia que dirigeix el tècnic de Serena Williams, el francès Patrick Mouratoglou