EL PRIMER GRAND SLAM DE L'ANY

Carla Suárez entra per tercera vegada als quarts d'Austràlia

L'espanyola remunta davant l'estoniana Kontaveit i jugarà ara amb Wozniacki

Spain’s Carla Suarez Navarro celebrates after defeating Anett Kontaveit of Estonia in their fourth round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia Sunday, Jan. 21, 2018. (AP Photo/Vincent Thian)

Spain’s Carla Suarez Navarro celebrates after defeating Anett Kontaveit of Estonia in their fourth round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia Sunday, Jan. 21, 2018. (AP Photo/Vincent Thian) / Vincent Thian (AP)

1
Es llegeix en minuts
Joan Carles Armengol

Carla Suárez jugarà per tercera vegada la ronda de quarts de final de l'Open d'Austràlia després de protagonitzar a la pista central Rod Laver de Melbourne una gran remuntada davant l'estoniana Anett Kontaveit, que dominava el partit per 6-4 i 4-1 abans que comencés a dubtar i a sucumbir davant la millor versió tennística de la jugadora canària de 29 anys, situada ara al lloc 39 del rànquing mundial d'una manera fictícia per la plaga de lesions que ha patit en els últims mesos.

Suárez ha acabat imposant la seva experiència i la seguretat dels seus cops davant l'estoniana, i ha guanyat per 4-6, 6-4 i 8-6 en dues hores i 17 minuts d'uns vibrants vuitens de final. La tennista canària s'enfronatrà ara amb la danesa Caroline Wozniacki, número 2 del món i vencedora de l'eslovaca Magdalena Rybarikova per 6-3 i 6-0, en la que serà la tercera vegada que Suárez arriba als quarts de final a Austràlia. El 2009 va perdre davant la russa Elena Dementieva, i el 2016, davant la polonesa Agnieszka Radwanska. L'espanyola mai ha entrat a semifinals en un torneig gran, ni a Austràlia ni en les altres tres ocasions en què ha estat a quarts entre Roland Garros i l'Open dels EUA.

Notícies relacionades

El partit de Suárez davant Kontaveit, de 22 anys i 33a en el rànquing mundial, ha sigut molt treballat. El joc profund i decidit de l'estoniana ha fet mal a l'espanyola, que, no obstant, no s'ha rendit mai. Una doble falta de Kontaveit quan manava al segon set per 4-1 l'ha descentrat, i Carla ho ha aprofitat per emportar-se una segona mànega en què ha trencat tres vegades el servei de la seva rival.

Al tercer set, Suárez també ha superat un moment delicat, quan Kontaveit servia per a la victòria amb 5-4 a favor. Però la tennista canària li ha tornat el recent break immediatament, s'ha posat 6-5 i ha acabat trencant a l'últim joc en la tercera ocasió que ha tingut per emportar-se la victòria.