EL PRIMER GRAND SLAM DE L'ANY

Djokovic no dona cap opció a Ramos

El serbi es fica en els vuitens de final amb un clar 6-2, 6-3 i 6-3 davant el català

jcarmengol41685415 tennis   australian open   margaret court arena  melbourne  180120130744

jcarmengol41685415 tennis australian open margaret court arena melbourne 180120130744 / ISSEI KATO

2
Es llegeix en minuts

L’Open d’Austràlia arriba calent a la segona setmana. Els grans no fallen i es presenten uns dies d’emoció. Novak Djokovic, exnúmero 1 del món i sis vegades guanyador en aquest primer Grand Slam de l’any, no va tenir més problema que superar unes molèsties a la part baixa de l’esquena (que van requerir l’atenció del físio a l’inici del segon set) abans d’apartar del seu camí el mataroní Albert Ramos, que va sucumbir en tres sets (6-2, 6-3 i 6-3) en menys d’una hora i mitja, i accedir als vuitens de final.

Una ronda en què també va entrar, sense cedir cap set en els tres partits que ha disputat fins al moment, Roger Federer. El suís va eliminar en tres mànegues al francès Richard Gasquet (6-2, 7-5 i 6-4) per ficar-se en els vuitens de final per 16a vegada. Als seus 36 anys, Federer persegueix el seu 20è títol de Grand Slam i ja suma 90 victòries a Melbourne Park, un dels seus jardinets particulars, on ha guanyat en cinc ocasions; l’última, l’any passat en una disputada final a cinc sets davant Rafael Nadal.

Una rivalitat sana

La rivalitat entre els dos homes que han manat en el tennis mundial en l’última dècada segueix a distància a Austràlia. Amb la seva victòria en tercera ronda, Federer obliga Nadal a ficar-se en els quarts de final per assegurar-se seguir sent número 1 del món. L’enigma s’haurà resolt aquesta passada matinada, que era quan el mallorquí afrontava l’oposició de l’argentí Diego Schwartzman. També tenien programats els partits de vuitens els altres dos espanyols supervivents: l’asturià Pablo Carreño davant el croat Marin Cilic i la canària Carla Suárez contra l’estoniana Anett Kontaveit.

Notícies relacionades

El torneig femení va estar ahir a punt de quedar-se sense la màxima favorita, la romanesa Simona Halep, que va haver de salvar tres punts de partit i superar unes molèsties al turmell abans de desfer-se de la nord-americana Lauren Davis en gairebé quatre hores i un últim set inacabable: 4-6, 6-4 i 15-13. Qui sí que va caure va ser la campiona del 2008, la russa Maria Xaràpova, que va patir un fort càstig de l’alemanya Angelique Kerber, campiona el 2016, per un veloç 6-1 i 6-3, en l’únic duel que enfrontava dues campiones del torneig.

La jornada d’ahir es va saldar amb dues sorpreses més: l’eliminació del número 4, l’alemany Alexander Zverev, davant el seu coetani (21 anys tots dos), el sud-coreà Hyeon Chung, i la classificació de tot un desconegut Tennys Sandgren, l’únic dels 13 nord-americans que segueixen en disputa.