L'ÚLTIM GRAN DE L'ANY

Nadal tortura Del Potro i torna a la final de l'Open dels EUA

El número 1 i posseïdor de 15 grans arrasa l'argentí després de cedir el primer set

S'enfronta al sud-africà Kevin Anderson, que ha batut Pablo Carreño

zentauroepp39896564 cda0182  nueva york  estados unidos   31 08 2017   el tenist170901113539

zentauroepp39896564 cda0182 nueva york estados unidos 31 08 2017 el tenist170901113539 / JASON SZENES

2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain / Nova York

La llegenda de Rafael Nadal segueix creixent. Aquest divendres, a la mateixa Arthur Ashe on va conquistar dos dels seus 15 títols de Grand Slam, el número 1 del món ha fet, davant de Juan Martín del Potro, una altra exhibició de tennis gloriós i determinada fúria, una mostra brutal que als seus 31 anys la passió segueix intacta, i els grans triomfs, encara més que a l'abast.

Després de cedir el primer set davant l'argentí, s'ha despertat la màquina gairebé perfecta del tennis. I a les 22.25 hores de la nit novaiorquesa, Nadal es garantia el seu lloc a la final de diumenge, la seva 23 en un gran, la quarta a Nova York i la primera a la ciutat des que va aconseguir el títol el 2013.

Allà l'espera el sud-africà Kevin Anderson, un veterà de la raqueta però novell en aquestes batalles, que a la semifinal anterior ha eliminat Pablo Carreño Busta. El de Manacor coneix Anderson des dels 12 anys i l'ha guanyat en els seus quatre partits anteriors.

Significa molt estar a la final”, ha dit un Nadal radiant a la pista. “Després d'un parell d'anys de problemes, lesions i moments durs, estar a la final i poder lluitar per un altre títol és molt important. Segueixo estimant aquest esport i tenint passió”, ha declarat també, paraules que troben la seva traducció no solament en l'històric desè títol aconseguit a Roland Garros, sinó també en la final d'Austràlia i aquesta final novaiorquesa, i en partits com el d'aquest divendres.

Demolidor canvi d'estratègia

Notícies relacionades

Del Potro ha aconseguit somiar reeditar la seva lluita per l'únic Grand Slam que té en el seu palmarès, aconseguit el 2009, durant els 50 minuts que ha durat el primer set, en què ha trencat el servei a Nadal en el cinquè joc i ha mostrat per què la seva dreta és una de les més temibles del circuit. Però en aquesta derrota parcial Nadal s'ha adonat, com ha explicat ell mateix, que l'estratègia d'intentar buscar el revés de l'argentí era potser massa òbvia i estava fracassant. “Al principi del segon set he sabut que havia de canviar, obligar-lo a moure's més”, ha dit. I és just el que s'ha vist.

Quan Nadal ha alterat la seva tàctica, l'actuació de Del Potro ha sigut pràcticament una tortura, gairebé dolorosa de presenciar, un esforç impossible per resistir davant un tennista transformat en un corró demolidor. Nadal ha guanyat els nou jocs següents, i ha deixat a zero el marcador en el segon set i ha amenaçat amb fer el mateix en el tercer. I ha seguit pressionant, sense ni una gota de compassió, fins a arribar al 4-6, 6-0, 6-3 i 6-2 definitiu.