TENNIS

Ferrer supera amb facilitat Gasquet a Wimbledon

Federer i Djokovic tenen un debut exprés i Feliciano s'acomiada a la primera

zentauroepp39165994 tennis   wimbledon   london  britain   july 4  2017   spain 170704162214

zentauroepp39165994 tennis wimbledon london britain july 4 2017 spain 170704162214 / TONY O BRIEN

2
Es llegeix en minuts
JAUME PUJOL-GALCERAN / BARCELONA

No tenia fàcil el debut a WimbledonDavid Ferrer s'enfrontava al dues vegades semifinalista del torneig (2007 i 2015), el francès Richard Gasquet, però el veterà tennista alacantí ha aconseguit imposar-se amb més facilitat de la que podia esperar per 6-3, 6-4, 5-7 i 6-2. Ferrer, actualment número 39 del món i que no està fent una gran temporada, ha posat en joc sobre l'herba una solidesa i agressivitat que li ha faltat aquest any. Els 42 cops guanyadors que ha aconseguit per només 25 del francès han marcat la diferencia

CLASSIFICATS EN 40 MINUTS

Si dilluns Rafael Nadal Andy Murray havien tingut un debut plàcid a Wimbledon, ahir encara el van tenir molt més Roger Federer i Novak Djokovic, que van passar a la segona ronda en poc més de 40 minuts de partit. Tant el tennista suís com el serbi es van beneficiar de les retirades per lesió dels seus rivals, respectivament, l’eslovac Martin Klizan (6-3, 2-0) i l’ucraïnès Alexander Dolgopolov (6-3, 3-0).

Va ser una classificació exprés, sense temps de provar-se sobre l’herba de la central. Dos partits que serveixen de ben poc per valorar el moment de forma amb què arriben a Wimbledon. A Federer li va servir per sumar un parell de rècords més al seu llarg historial. El suís es va convertir en el tennista amb més victòries a Wimbledon (85), superant el nord-americà Jimmy Connors, i també es va convertir en el jugador amb més partits del Grand Slam (70), superant el francès Fabrice Santoro. A més, ahir va apuntar 10.000 aces des que va debutar com a professional el 1997.  Ja fa 20 anys.

Però no són aquests els rècords que més li interessen. Federer ha anat a Londres per guanyar el seu vuitè Wimbledon i el 19è Grand Slam. Això sí que li importa. «Seria preciós guanyar una altra vegada a Wimbledon. Els moments més increïbles de la meva vida han tingut lloc aquí i el somni continua», va dir ahir. Li queden sis partits més per aconseguir-lo, però seran més complicats, segur.

FELICIANO LÓPEZ, ELIMINAT

A l’alegria de David Ferrer per la seva victòria davant el francès Richard Gasquet i d'Albert Ramos, es va contraposar l’eliminació de Feliciano López, que arribava a Wimbledon amb grans expectatives després d’haver guanyat la setmana anterior a Queen’s i l’anterior a Stuttgart.

Notícies relacionades

El tennista toledà va abandonar en el partit que l’enfrontava al francès Adrien Mannarino quan perdia per 5-7, 6-1, 6-1 i 4-3 per problemes a la cama esquerra després d’una caiguda. Les seves il·lusions de millorar els quarts de final, com el 2005, el 2008 i el 2011, es van esvair de cop.

MUGURUZA, ENDAVANT

En el torneig femení Garbiñe Muguruza va superar la primera ronda mentre que Lara Arruabarrena se’n va acomiadar en el seu debut.