Nadal optarà al seu desè Montecarlo en una final espanyola contra Ramos

aguasch38144724 spain s rafael nadal returns the ball to belgium s david gof170422180130

aguasch38144724 spain s rafael nadal returns the ball to belgium s david gof170422180130 / VALERY HACHE

2
Es llegeix en minuts
JAUME PUJOL-GALCERAN / BARCELONA

La central del Country Club de Montecarlo pot ser avui l’escenari de l’inici d’un triplet únic en la història del tennis. Rafael Nadal opta avui (14.30, Movistar+) a conquistar el seu desè títol en el torneig monegasc en què va debutar amb 16 anys el 2003. La seva primera desena que podria repetir-se la setmana que ve al Barcelona Open Banc Sabadell i l’11 de juny a Roland Garros.

El nou cops campió del torneig es va guanyar la primera opció per a aquest triplet al vèncer el belga David Goffin per 6-3 i 6-1. Un amic, Albert Ramos,  serà qui tindrà el repte d’evitar-ho a l’arribar a la seva primera final en un torneig d’aquesta categoria al guanyar el francès Lucas Pouille per 6-3, 5-7 i 6-1.

La missió té aspecte de titànica per al tennista mataroní, de 29 anys, número 24 del món, que ja va fer saltar la banca a Montecarlo a l’eliminar el número u, Andy Murray en els vuitens de final. «Demà s’ha de tornar a donar el màxim un altre cop i, per què no, aixecar el títol», va declarar ahir.

Ramos s’ha guanyat la credibilitat en una setmana extraordinària, encara que la diferència en la carrera de tots dos és abismal. El català té un ýunic títol en el seu palmarès (Bastaad 2016) mentre que Nadal pot sumar el 70è de la seva carrera i el 29è Masters 1.000. En els seus enfrontaments domina amb dues victòries, totes dues a Barcelona (2014 i 2013). L’única coincidència és que tots dos són esquerrans.

Nadal s’enfrontarà  a un rival en un moment dolç, molt sòlid de joc i fort físicament i mentalment. Virtuts que li van permetre guanyar Murray, a quarts, a Marin Cilic (8è mundial), a vuitens, i ahir a Pouille (17è mundial), en un partit en què el jove francès es va ensorrar al final davant la roca que tenia al davant.

ERROR ARBITRAL

Nadal també es va desfer d’un rival que es va enfonsar, tot i que en el seu cas fos per una decisió arbitral. Goffin el va forçar de sortida. El belga li va trencar el servei (2-1) i va mantenir l’avantatge fins al sisè joc, quan el mallorquí va recuperar el break després de 17 minuts de lluita i una agra polèmica per un punt amb el jutge de cadira, Cedric Mourier, que va baixar a la pista per rectificar una bola dolenta de Nadal i que donava el joc a Goffin i avantatge de 4-2. La bola, com demanava el belga, i després va demostrar l’ull de falcó per televisió, havia sortit fora.

Notícies relacionades

Les queixes de Goffin no van servir de res i el punt es va repetir amb avantatge en el marcador per al belga que, descentrat, el va desaprofitar com dues més que va tenir després. Nadal, que va ser xiulat pel públic, tot i que a 30 metres no va poder veure res de la jugada, va acabar fent el break per igualar 3-3. «M’he pensat que la bola  havia sortit, però jo era a l’altre costat, no he pogut  veure la marca», es va excusar el mallorquí.

No hi va haver més lluita. Goffin va cedir el set i només va guanyar un joc més fins a felicitar Nadal per la seva victòria en 1 hora i 28 minuts.