Djokovic passa a semifinals del Masters sense perdre un partit

El serbi guanya Goffin i manté el pols amb Murray pel número 1 mundial

zentauroepp36319249 britain tennis   barclays atp world tour finals   o2 arena  161117171901

zentauroepp36319249 britain tennis barclays atp world tour finals o2 arena 161117171901 / Paul Childs

1
Es llegeix en minuts
JAUME PUJOL-GALCERAN / BARCELONA

Novak Djokovic ha llançat el guant a Andy Murray sobre la pista blava de l'O2 Arena de Londres en el seu pols pel número 1 mundial que des de fa unes setmanes l'escocès li va treure al guanyar el Masters 1.000 de París. L'actual campió del Masters s'ha classificat per a les semifinals sumant la tercera victòria en la fase de grups a l'imposar-se per 6-1 i 6-2 al belga David Goffin, substitut del francès Gaël Monfils. Un triomf que li permet accedir a les semifinals amb 600 punts i com a primer classificat del grup Ivan Lendl.

Murray, ara, haurà d'assegurar-se la seva classificació per a les semifinals al partit que divendres (15.00 hores) l'enfrontarà al suís Stan Wawrinka. L'escocès, que és primer del grup John McEnroe, amb dues victòries, almenys ha de guanyar-li un set al tennista suís per assegurar la seva classificació matemàtica i seguir en la pugna pel número 1 mundial.

Notícies relacionades

El problema per a Murray serà que Wawrinka també té aspiracions d'arribar a les semifinals si el guanya i necessita no cedir cap set per tenir opcions, a expenses del que faci el japonès Kei Nishikori en l'últim partit de la nit contra Marin Cilic, ja eliminat a l'haver perdut els dos partits anteriors sense guanyar cap set i que ja està pensant en la final de la Copa Davis que ha de jugar amb Croàcia contra Argentina la setmana que ve a Zagreb.

"Dels tres partits que he jugat aquí aquesta setmana, aquest és on m'he sentit més còmode i això és un bon senyal", ha valorat Djokovic que ha guanyat en cinc ocasions el Masters --les quatre últimes seguides-- i vol igualar el rècord de l'absent Roger Federer amb sis títols.