TENNIS

Carla Suárez i Nadal deixen l'Open dels EUA sense espanyols

La tennista canària cau davant la romanesa Halep i el balear s'acomiada "amb il·lusió i motivacions intactes" després d'un èpic partit amb Pouille

rpaniagua35394894 sep 5  2016  new york  ny  usa  carla suarez navarro of spai160905184856

rpaniagua35394894 sep 5 2016 new york ny usa carla suarez navarro of spai160905184856 / Jerry Lai

2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

En l’última dècada, i tret del 2014 en què Rafael Nadal es va absentar de l’Open dels EUA per una lesió al canell, sempre hi ha hagut almenys un espanyol en els quarts de final de l’últim gran de l’any. Ja no. Amb la derrota de Nadal diumenge a la nit en un colossal partit davant el francès Lucas Pouille per 6-1, 2-6, 6-4, 3-6 i 7-6 (8-6) i la de dilluns de Carla Suárez a mans de la romanesa Simona Halep (6-2 i 7-5), la competició a Flushing Meadows queda en mans d’altres.

    Tot i que en aquesta edició s’han vist actuacions prometedores per a una transició generacional com la de l’asturià Pablo Carreño (25 anys), floten en l’aire interrogants sobre la capacitat d’Espanya de tornar a tenir una presència dominant al circuit. Però Suárez, que acaba de complir 28 anys i és una de les quatre jugadores del món que ha arribat a la ronda de les 16 millors en tots els grans de l’any, demana «una mica més de paciència amb els jugadors que estem ara i amb els que vénen al darrere», va apuntar.

Notícies relacionades

    És aviat per donar per acabat un fenomen, sobretot si s’escolta el principal protagonista. Nadal, propietari de 14 grans, no ocultava la seva tristesa per haver caigut davant Pouille, que en quatre hores i set minuts va exhibir tot el que el converteix en una de la més grans promeses del tennis als seus 22 anys. « No sé els anys que em queden: un, dos, tres, quatre o sis . Crec que el que em queda ho disfrutaré, ho competiré, i intentaré lluitar fins que el meu cap i el meu físic m’ho deixin fer», va valorar Nadal, decebut per no haver avançat quan se sentia «a punt i preparat per estar dalt, per lluitar pels tornejos importants. La il·lusió i la motivació pel que faig estan intactes», va assenyalar.

ANSIETAT I ESTRÈS SUPERATS / «Tinc 30 anys però no em veig en un moment com per deixar de fer el que m’agrada ni deixar de competir», va assegurar Nadal, la fita més important del qual ha estat deixar enrere els problemes mentals d’ansietat i estrès que va patir al 2015 i que se’n va de Nova York amb «plena confiança» en la recuperació d’aquest canell que aquest any l’ha allunyat de les pistes durant dos mesos i mig. La meta immediata de Nadal és treballar en temes concrets , com el servei i «millorar una altra vegada el drive».