Kerber impedeix la cinquena final entre les Williams a Wimbledon

La tennista alemanya elimina Venus i jugarà pel títol davant Serena

jcarmengol34611217 britain tennis   wimbledon   all england lawn tennis   croqu160707173123

jcarmengol34611217 britain tennis wimbledon all england lawn tennis croqu160707173123 / POOL

2
Es llegeix en minuts
JAUME PUJOL-GALCERAN / BARCELONA

No hi haurà final Wi-Wi a Wimbledon. Les germanes Serena i Venus Williams no lluitaran per cinquena vegada pel títol. Si la petita, Serena, campiona del torneig i número 1 mundial, va aconseguir el seu propòsit al vèncer la russa Elena Vesnina (6-2, 6-0), la gran, Venus, no la va poder imitar i va ser eliminada per l’alemanya Angelique Kerber (6-4, 6-4).

Serena Williams disputarà el títol per novena vegada en un All England Tennis Club en què ha inscrit el seu nom com a campiona el 2002, 2003, 2009, 2010, 2012 i 2015 després de vèncer una rival com Vesnina, que complirà l’1 d’agost 30 anys i que jugava la seva primera semifinal de Grand Slam. La tennista russa no ha presentat oposició davant la nord-americana que, als seus 34 anys, aquest dissabte jugarà la seva tercera final consecutiva de l’any de Grand Slam buscant igualar el rècord de l’alemanya Steffi Graf, amb 22 grans. 

Serena ha fracassat en les tres finals jugades aquest any. A Austràlia  li va arrabassar el triomf precisament Kerber. Fa un mes, a Roland Garros, va ser Garbiñe Muguruza qui l’hi va impedir. A més, l’any passat també va perdre la seva oportunitat al caure en les semifinals de l’Open dels EUA amb la italiana Roberta Vinci.

A Wimbledon va ser l’últim cop que Serena Williams va guanyar un Grand Slam. Ara, un any després, tindrà l’oportunitat de posar fi a la seva ratxa negativa. «No ha sigut fàcil tornar a la final, encara que ho sembli. He treballat molt per aconseguir-ho», ha recalcat  la número 1, que ja ha jugat 28 finals de Grand Slam.

Notícies relacionades

La il·lusió de poder jugar la final amb la seva germana no ha pogut complir-se. Kerber ho va impedir en un partit atípic, tens i  amb molts errors. Especialment en un primer set en què es van trencar set cops el servei però Kerber es va mostrar més sòlida amb els seus cops de fons davant una Venus a qui li costava desplaçar-se sobre la pista i no tenia el seu dia amb el servei (només 3 aces i 57% de punts guanyats amb el primer servei, a més de 21 errors no forçats).

Kerber disputarà la seva segona final d’un Grand Slam en un any  i ho farà davant Serena Williams, a qui va guanyar a Melbourne. La revenja està anunciada. Avui es jugaran les semifinals masculines entre Roger Federer i Milos Raonic,  i Andy Murray contra Tomas Berdych.