Verdasco s'agafa la revenja del 2009 i elimina Nadal a Melbourne

El tennista madrileny s'imposa en una altra batalla a cinc sets per 7-6 (8-6), 4-6, 3-6, 7-6 (7-4) i 6-2

Nadal reacciona fent mala cara durant el seu partit contra Verdasco.

Nadal reacciona fent mala cara durant el seu partit contra Verdasco. / REUTERS / THOMAS PETER

2
Es llegeix en minuts
JAUME PUJOL-GALCERAN / BARCELONA

Fernando Verdasco ha donat el gran cop a l'Open d'Austràlia a l'eliminar Rafael Nadal a la primera ronda del torneig, en una altra dura batalla a cinc sets en què s'ha imposat per 7-6 (8-6), 4-6, 3-6, 7-6 (7-4) i 6-2 en quatre hores i 41 minuts. L'última vegada que Nadal i Verdasco van saltar a la central Rod Laver Arena va ser el 2009. Llavors es van enfrontar en una semifinal èpica. Un partit que es va decidir al límit dels cinc sets i després de 5 hores i 14 minuts de lluita. Un duel que va quedar per a la història de l'Open d'Austràlia i del qual el llavors número 1 mundial va sortir victoriós per passar a la final i conquistar l'únic dels seus títols a Melbourne a l'imposar-se a la final a Roger Federer.

En aquesta ocasió la sort ha aparellat Nadal i Verdasco a la primera ronda i en una situació molt diferent. Verdasco, lluny de la seva millor forma, ocupa el lloc 47è mundial, i Nadal, número 5, arribava a Melbourne disposat a dissipar els dubtes de l'anterior temporada. Com ara fa set anys, la batalla ha sigut intensa des del primer set i des del primer joc, que s'ha apuntat Verdasco després de 22 punts i de salvar un 'break point'. I la igualtat s'ha mantingut fins a arribar al 'tie break', després que el tennista madrileny hagi salvat cinc 'break points' més (dos avantatges al sisè i un 0-40 al novè). El pols de força sobre la Rod Laver Arena se l'ha acabat emportant Verdasco, que s'ha apuntat la mort sobtada (8-6) en 68 minuts.

SEGON 'TIE BREAK'

Nadal ha encaixat el cop sense fer ni un pas enrere. Al contrari, ha augmentat la intensitat i la pressió per trencar el servei de Verdasco per primera vegada en el tercer joc (2-1). El tennista madrileny ha aconseguit recuperar-lo en el vuitè (4-4), però en el següent l'ha tornat a cedir, i a partir d'aquest moment ha abaixat el cap. Nadal s'ha apuntat la segona mànega per igualar el partit i avançar-se en la tercera amb un altre trencament que li ha donat un avantatge que no ha deixat escapar fins a apuntar-se el set.

Notícies relacionades

Verdasco ha aconseguit parar el cop i avançar-se 5-3 en el quart set aprofitant les indecisions de Nadal, ansiós per tancar el partit. El mallorquí semblava que girava el mitjó a l'avançar-se 6-5. No ha sigut així. Verdasco ha igualat el marcador amb la seva sacada i ha forçat un segon 'tie break' que s'ha emportat per 7-4 i en 68 minuts, com el primer.

Després de quatre hores tot tornava a començar. I l'epíleg ha sigut com el d'una pel·lícula de terror per a Nadal i el d'una gloriosa victòria per a Verdasco, que arriba després de set anys i que ha tancat al cinquè set amb un cop de dreta després de trencar la sacada de Nadal tres vegades seguides. "Aquesta victòria és increïble. Sóc molt feliç. Guanyar Rafa aquí i remuntant-li dos sets suposa una gran alegria", ha dit Verdasco. L'exnúmero 1 mundial ha encaixat la seva segona derrota en primera ronda d'un Grand Slam després de caure a Wimbledon el 2013 davant l'alemany Dustin Brown.