Djokovic admet que van intentar subornar-lo

El número u recorda que el 2007 li van oferir 200.000 dòlars perquè perdés un partit del torneig de Sant Petersburg

ecarrasco32452413 serbia s novak djokovic signs autographs after win160118181830

ecarrasco32452413 serbia s novak djokovic signs autographs after win160118181830 / JASON REED

1
Es llegeix en minuts

El número 1 del món, Novak Djokovic, després de les revelacions de la premsa britànica sobre els partits de tennis arreglats, ha afirmat que va ser víctima d'un intent de suborn l'any 2007. El serbi ha assegurat que havien intentat que es deixés guanyar en un dels seus partits en el torneig de Sant Petersburg. "Se'm va acostar indirectament a través de les persones que van treballar amb mi en aquell moment. Òbviament, immediatament vam dir que no. La persona que estava intentant posar-se en contacte amb mi no ho va fer directament", ha afirmat el serbi, que ja havia plantejat aquesta qüestió en el passat.

Notícies relacionades

El cas agafa una dimensió especial després de les revelacions de la BBC i el lloc BuzzFeed, que van dir diumenge que setze jugadors eren sospitosos d'implicació en la manipulació de resultats de partitsBBC BuzzFeed,  durant l'última dècada, alguns dels quals estan inscrits en l'Open d'Austràlia. Aquests mitjans de comunicació, que van tenir accés a documents confidencials, també acusen l'ATP d'intentar amagar diversos casos.

"La gent intenta endevinar qui són. Però no hi ha proves de jugadors en actiu. Mentre segueixi sent així, això són només especulacions", ha assegurat Djokovic després de vèncer en el primer duel de l'Open d'AustràliaOpen d'Austràlia. El serbi ha defensat que la imatge del tennis no es veu afectada per les sospites de corrupció. "Jo no crec que posi una ombra sobre l'esport. No hi ha, òbviament, espai per a la manipulació i la corrupció en el nostre esport. Intentem mantenir-lo tan net com és possible", ha afegit, tenint en compte que les autoritats de tennis havien millorat els mitjans per lluitar contra aquest fenomen.