TENNIS

Xaràpova i Halep lluitaran per ser les noves reines de París

La tennista russa disputarà la seva tercera final consecutiva davant la romanesa, finalista aquest any a Austràlia

La tennista russa Maria Xaràpova i la romanesa Simona Halep, les finalistes de Roland Garros.

La tennista russa Maria Xaràpova i la romanesa Simona Halep, les finalistes de Roland Garros. / AFP

1
Es llegeix en minuts
JAUME PUJOL-GALCERAN / París (enviat especial)

Per tercera vegada consecutiva Maria Xaràpova disputarà la final de Roland Garros. La tennista russa ha tornat a remuntar un partit a tres sets per derrotar la jove canadenca, de 20 anys, Eugenie Bouchard per 4-6, 7-5 i 6-2. La tennista russa, campiona el 2012 i finalista l'any passat, disputarà la novena final d'un Grand Slam aquest dissabte davant la romanesa Simona Halep (número 4 mundial), que ha eliminat l'alemanya Andrea Petkovic per 6-2 i 7-6 (7-4).

Xaràpova, de 27 anys, que també havia hagut de lluitar al límit dels tres sets en els dos anteriors partits davant la hispanoveneçolana Garbiñe Muguruza i l'australiana Samatha Stosur, ha tornat a cedir la primera mànega de sortida davant Bouchard, que li ha plantat cara amb les seves mateixes armes. La tennista canadenca, número 18 mundial i semifinalista aquest any a l'Open d'Austràlia, ha tingut a prop la victòria en el segon set fins al 5-5, però després de perdre'l, en el tercer, després de cedir el seu servei (3-1) ja no ha pogut recuperar-se.

La concentració, clau

Notícies relacionades

La capacitat de concentració en els moments clau i la seva experiència han estat fonamentals. "He tingut sort de guanyar aquest partit. Ella ha jugat d'una manera extraordinària, però jo ho he donat tot fins a guanyar", ha assegurat després d'una lluita de 2 hores i 27 minuts que li obre les portes a la final de París , on va guanyar el seu últim Grand Slam fa dos anys.

La rival de Xaràpova serà Halep, de 22 anys, que s'ha imposat a Petkovic en una hora i 30 minuts. La tennista romanesa, que va ser finalista de l'Open d'Austràlia a principis d'any, ha dominat amb comoditat la primera mànega però després ha patit durant 62 minuts per acabar apuntant-se el triomf en el 'tie break'. Halep serà la segona tennista de Romania que arriba a la final de Roland Garros després que la seva actual entrenadora, Virginia Ruzici, conquistés el títol el 1978. Xaràpova ha guanyat Halep en les tres últimes ocasions en què s'han enfrontat.