ROLAND GARROS

Marcel Granollers i Marc López arriben a la final de dobles a París

La parella catalana persegueix un títol que van guanyar per última vegada Emilio Sánchez Vicario i Sergio Casal el 1990

Marc López (esquerra) i Marcel Granollers, la parella espanyola de dobles.

Marc López (esquerra) i Marcel Granollers, la parella espanyola de dobles. / EFE / ARXIU

1
Es llegeix en minuts
JAUME PUJOL-GALCERAN / Paris (Enviat especial)

Marcel Granollers i Marc López disputaran aquest dissabte la final del torneig de dobles de Roland Garros a l'imposar-se aquest dijous a la parella formada pel croat Marin Draganja i el romanès Florin Mergea per 6-3, 1-6 i 6-3. El doble espanyol ha aconseguit a París el seu millor resultat després de conquistar fa un parell d'anys la Copa Masters a Londres. En l'anterior ronda, Granollers i López van eliminar els germans nord-americans Bob i Mike Brian, defensors del títol i guanyadors de 15 títols Grand Slam, als quals es van imposar per 6-2 i 6-4.

Notícies relacionades

Els M&M, com són coneguts els dos tennistes catalans pels seus companys de circuit, s'han apuntat la primera mànega amb gran facilitat però després, en la segona, s'han vist sorpresos pels seus rivals. Granollers i López han superat la situació en l'última i definitiva mànega, en un partit amb alts i baixos, amb punts molt treballats i que s'ha decidit quan han trencat el servei dels seus contrincants en el cinquè joc i s'han avançat després 5-2, deixant escapar els dos primers 'match balls'. Després, amb sacada en servei de Granollers, ja no han deixat escapar l'oportunitat de rematar el seu pas a la final després d'1 hora i 30 minuts.

Els últims campions

L'última vegada que una parella espanyola va guanyar el dobles a Roland Garros va ser el 1990, amb Sergio Casal i Emilio Sánchez Vicario. El 1988, Sánchez Vicario ja s'havia proclamat campió juntament amb l'equatorià Andrés Gómez. I el 1963, abans de l''era Open', va ser Manolo Santana qui va aixecar el trofeu juntament amb l'australià Roy Emerson.